Neúspech z domáceho dvojkola stále mrzí, po víkende však bolo Svidníčanom do spevu

Druhé dvojkolo sezóny môžeme pokojne nazvať dvojkolom hostí. Z dvanástich prípadov sa hostia tešili až deväťkrát. Šesť bodov sa v týchto zápasoch podarilo uchmatnúť Martinčanom a Svidníku. Práve Lion si v tabuľke výrazne polepšil a cesta z Bratislavy na východ bola rozhodne veľmi veselá. S útočníkom Patrikom Mitrom si na úspešný víkend zanalyzovali podrobnejšie.


Hokejbalisti Lionu Svidník boli pred ostatným dvojkolom skromní. Kým ostatné mužstvá si trúfali na šesť bodov, Patrik Mitra v našom preview vyhlásil, že Lionu by stačili aj štyri. Napokon sa im táto skromnosť odmenila. Z Bratislavy si Svidničania odviezli domov plný bodový zisk, v tabuke poskočili na šieste miesto, pričom na tretiu priečku strácajú iba dva body. "Nemôžem tento víkend pochopiteľne zhodnotiť nijak inak, ako úspešný. V Bratislave sa hrá veľmi ťažko, my sme tu napriek tomu dokázali uhrať šesť bodov. Pred víkendom som povedal, že chceme aspoň štyri body, napokon bol z toho plný zisk," povedal po zápase s Jokeritom útočník hostí Patrik Mitra. Ten sa dokázal gólovo presadiť najskôr v sobotu proti LG Bratislava a to dokonca hneď dvakrát. V nedeľňajšom stretnutí naopak nahral na víťazný gól kapitánovi Vookovi. "Ťažko povedať, ktorá výhra nás teší viac, oba zápasy boli náročné. Pre nás bolo dôležité, že sme sa v oboch dostali veľmi rýchlo do vedenia, domácich sme tým však poriadne vydráždili, ale napokon sme to ustáli. Oba zápasy boli pre nás naozaj ťažké," hodnotil rýchlonohý útočník východniarov.

Nebyť nevydareného domáceho dvojkola, Lion mohol byť v tabuľke dokonca na medailových priečkach, čo sa ešte v histórii klubu nestalo. Po vydarenom tripe v hlavnom meste však spomenuté stratené body nemusia mužstvo mrzieť. "Mrzia stále, aj keď je to už možno pre niekoho zabudnuté. Pred týmto druhým dvojkolom sme teda mali nôž na krku. Ak chceme pomýšľať na play-off, museli sme nejaké body získať. Sme šťastní, že sa nám to podarilo takýmto spôsobom," odfúkol si mladý útočník. Tentokrát sa však patrí tieto víťazstvá potvrdiť aj doma a hráči Lionu to dobre vedia. Vniesť viac pokoja do kabíny, ako takýmto vydareným dvojkolom, si ani nemohli želať. "Ja verím, že nás tieto víťazstvá upokoja a že zaberieme v najbližšom kole aj doma. My sme v tom domácom dvojkole prehrali dosť nešťastne, chýbalo nám viac šťastia," myslí si rodený Prešovčan. Štatistiky však hovoria jasne, na ihriskách súperov sa Svidníku darí tento rok lepšie, ako doma. "Netuším čím to je, to je ťažké povedať. Ale sezóna je stále iba na začiatku, ešte sa len zahrievame (úsmev)," usmieval sa dvojgólový strelec mužstva zo sobotňajšieho duelu Patrik Mitra.