Neprídeme kompletní, ale nič nevypustíme, sľubuje Jirotka

Nášho majstra čaká v sobotu súboj proti českému. Už po štvrtýkrát zabojujú víťazi líg slovenska a Českej republiky o Česko-Slovenský Superpohár. Rytieri v doterajších troch pokusoch dvakrát uspeli a radi by dosiahli hetrik. Hráči Kladna však túžia vrátiť Nitre prehru z vlaňajšieho zápasu na domácom ihrisku.


Pripravujete sa na Superpohár nejak špeciálne, alebo to proste beriete ako bežný zápas? 
"Superpohár rozhodne neberieme ako bežný zápas, ale prípravu sme kvôli nemu nemenili. Pripravujeme sa štandardne ako každý týždeň, čo znamená tri tréningy a hurá na zápas (úsmev)." 

Na domácom ihrisku ste vlani Nitre podľahli, rozoberali ste tento zápas, resp. budete ho pred Superpohárom rozoberať kvôli taktike? 
"Je možné, že sa tréneri na zápas spätne pozrú a niečo vymyslia, ale nepovedal by som že si budeme zápas detailne rozoberať. Predsa len je to už rok starý zápas a veľa vecí sa od tej doby zmenilo." 

Kto je podľa vás favorit? 
"Možno to bude znieť ako alibi a klišé zároveň, ale podľa môjho názoru sú favoritom domáci, teda Nitra. Náš tím od konca vlaňajšej sezóny opustilo niekoľko reprezentantov, či skúsených hráčov a aj keď ich nováčikovia viac než zdatne nahrádzajú, proti tímu ako je Nitra to bude veľmi ťažké. Skúsenosti, či už z ťažkých zápasov v lige, alebo z majstrovstiev sveta, sú teda určite na strane domácich. My ale zasa môžeme sľúbiť, že absolútne nič nevypustíme a ako to všetko dopadne, uvidíme v sobotu večer (úsmev)." 

V Nitre je umelý povrch, u vás betón. Beriete to ako nevýhodu?
"Pre domácich to bezpochyby výhodou je, ale stále je to hokejbal, nech už sa hrá na plaste v hale, alebo na betóne vonku. Veď nám nitrianski hráči v minulom roku ukázali, že rozdielny povrch domácích ihrísk nemusí býť problémom." 

Superpohár sa koná už po štvrtýkrát, stále to beriete ako oživenie? 
"Hrať Superpohár je určite fajn a nepovedal by som, že to berieme len ako oživenie, ale naopak, ako ďalší ťažký zápas, který chceme vyhrať. A aj keď by sa nehralo o pohár, alebo napríklad o finančnú prémiu, tak ho nikdy, keď ho budeme hrať, nebudeme brať na ľahkú váhu." 

Predstavíte sa v Nitre v plnej sile? 
"Keby sme boli napríklad v NHL, tak by som určite blafoval a povedal, že prídeme s tým najlepším, čo máme. Ale v NHL nie sme, takže môžem v pokoji napísať, že úplne kompletní neprídeme. Keď vám zo zostavy vypadnú hráči ako Příhoda, Pospíšil, Štěpánik a Šrámek, tak sa to môže prejaviť, ale taktiež nemusí. Takže ako som už povedal, uvidíme v sobotu večer."

FOTO: Benyho galerie