Hokejbalový sviatok pod Zoborom

V Nitre sa v sobotu po celý deň bude hrať špičkový hokejbal. Stretnú sa výbery Slovenska a Českej republiky v mládežníckych kategóriách, ktoré budú zastupovať majstri oboch krajín, večer je na programe zápas o Česko-Slovenský Superpohár. Okrem toho však budú zasadať obe národné federácie.


Víťaz slovenskej extraligy proti víťazovi českej. Práve títo dvaja súperi obstarávajú v októbrovom termíne zápas o Česko-Slovenský Superpohár, ktorého tradícia odštartovala v roku 2012 vo Vlašimi. V prvom zápase vtedy domáca Vlašim zvíťazila po góloch Nýdla, Blažeka a Špaleho 3:1, za Nitru upravoval z trestného strieľania Hrivnák. O rok sa obaja súperi streli opäť, tentokrát pod Zoborom. Rytieri zvíťazili vysoko 6:2 po dvoch góloch Rímskeho a jednom Cajchana, Riegela, Kučerku a Ladivera. Za Vlašim boli úspešní Střecha a Průcha. Vlani v tomto zápase vystriedalo Vlašim na českej strane HBC Kladno. V jeho aréne sa tešili z triumfu opäť hráči nášho majstra, ktorí na góly Schnaubelta a Pospíšila reagovali presnými zásahmi Káčera, Hrivnáka, Throna a Bujdáka a zvíťazili tak 4:2

Štvrtá edícia ČS Superpohára je teda opäť na programe pod Zoborom. Nitra túži po zlatom hetriku, Kladno by zasa naopak rado vrátilo Rytierom prehru z vlaňajška. Stretnú sa proti sebe dve špičkové mužstvá, ktorých kádre sú prešpikované reprezentantmi a divák si v Nitre rozhodne príde na svoje. V predzápasoch pred vrcholom celého sobotňajšieho sviatku sa proti sebe tak ako vlani postavia mládežnícke výbery v kategóriách U10, U14, U16 a U19. Slovensko v nich budú reprezentovať majstri jednotlivých kategórií, v U10 a U14 to budú Gajary Flames, v U16 a U19 zasa Spišská Belá. 

Hlavný večerný zápas rozhodujú Čech Jaroslav Pikula, dôveru na slovenskej strane dostal Marek Kralovič. Počas dňa sa za okrúhlym stolom už tradične stretnú zástupcovia oboch národných federácií, aby spolu prerokovali spoločné body o ďalšej už trvajúcej spolupráci. SHbÚ tento deň využije aj na ranné zasadnutie výkonného výboru a poobede bude zasadať rada SHbÚ, teda jej najvyšší orgán. 

Program: 

11:00 hod. U10 L2 Hockey Gajary Flames – HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice 
13:00 hod. U14 L2Hockey Gajary Flames – HBC Hostivař 
15:00 hod. U16 MŠK Spišská Belá – HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice 
17:00 hod. U19 MŠK Spišská Belá – HBC Alpiq Kladno 
19:00 hod. muži HBK Nitrianski Rytieri Nitra – HBC Alpiq Kladno