Nitra obhájila Superpohár

Nitra bojuje s Kladnom o víťazstvo v Česko-Slovenskom Superpohári.


Nitrianski Rytieri Nitra - HBC Alpiq Kladno 3:2 (0:0,1:0,2:2)
Góly a asistencie: 18. Bujdák (Bacovský, Beniač) PP, 39. Titka (Daniška, Bacovský) PP, 39. Bujdák (Chovan) - 31. Hnízdil (Dedič, Soukup) PP, 36. Dědič (Pražák) PP

Nitra: Petrík (Charizopulos) - Titka, Maxin, Káčer, Martiška, Bujdák, Tary, Riegel, Daniška, Beniač, Ladiver, Chovan, Hrivnák, Frkáň, Konig, Ecker, Cebo, Myjavec, Cajchan, Thron, Bacovský, Sčasný, Mach. 
Kladno: Jirotka (Hájek) - Dedič, Kudela, Pliml, Soukup, Hajsman, Jelínek, Hnízdil, Ogurčák, Šleha, Špaček, Schnanbelt, Pražák, Kohout, Šťastný, Nosek, Vondrák.

Prvá šanca zápasu sa odohrala pred brankárom hostí Jirotkom, nebezpečne strieľal domáci Ecker. Krátko na to mali Rytieri možnosť prvej presilovky, tú však nedokázali vyuzžiť a po prvej časti svietil na tabuli bezgólový stav. 

V druhej tretine mali krátko po jej začiatku možnosť presilovky opäť domáci hráči a tentokrát ju dokázali využiť. Bujdák prestrelil Jirotku po nahrávkach Beniača a Bacovského. Hostia mohli vyrovnať rovnakou mincou, Petrík však svoj tím podržal. V závere druhej tretiny prišli vylúčenia na oboch stranách, domáci však mali o jedného muža na lavici hanby viac a tak išli hostia do kabíny s istotou, že poslednú tretinu začnú v početnej výhode.  

A tú aj takmer okamžite premenili. Hnízdil rovnako ako Bujdák prestrelil všetko pred sebou a loptička zapadla za Petríkov chrbát. Onedlho mohol Šícha streliť druhý gól Alpiqu, vo výbornej pozícii ho však tentokrát Petrík vychytal. Hostia pokračovali v tlaku a vybojovali ďalšiu presilovku po faule na Ogurčáka, ktorá bola navyše ocenená štyrmi minútami. Netrvalo dlho a Dědič opäť od modrej čiary prestrelil Petríka. Kladno malo navyše po góle ešte dve minúty presilovky k dobru. Nitra ju prežila, navyše 20 sekúnd pred jej vypršaním faulovali hostia. Rytieri túto možnosť zúžitkovali, keď sa spomedzi kruhov trafil Titka a o pár sekúnd už Nitra viedla. Bujdák od polovice ihriska prekvapil Jirotku po tretíkrát. Záver bol veľmi nervózny, napokon však pre domácich prišiel vytúžený zvuk sirény, po ktorej sa Nitra mohla tešiť z tretieho víťazstva v Česko-Slovenskom Superpohári.