Extraliga ponúkne ďalší nový rozmer - zimnú klasiku naživo (VIDEO)

Slovenská hokejbalová extraliga má na záver jesennej časti pripravenú ďalšiu novinku. V predohrávke 21. kola sa v Petržalke na Tematínskej ulici stretne Jokerit Petržalka s úradujúcim majstrom Nitrianskymi Rytiermi. Celé podujatie bude mať nádych Winter Classic podľa vzoru NHL.


Klub Jokerit Petržalka celú akciu predstavuje pod názvom Zimná hokejbalová klasiku EUBA (EUBA = Ekonomická Univerzita v BA, študenti sa na akcii spolupodieľajú v rámci projektu klubu s EU - pozn.red.). Akcia sa uskutoční v nedeľu 22.11, pričom začne predzápasom juniorov Jokeritu s B tímom Nitrianskych Rytierov Nitra, čo je oficiálny zápas Západoslovenskej hokejbalovej ligy. Po ňom bude nasledovať zápas A mužstiev oboch tímov v Extralige SR. Zámerom klubu Jokerit Petržalka je priblížiť zápas všetkým divákom i samotným hráčom v netradičnom šate. "Už minulý rok sme v spolupráci so študentmi EU pripravili marketingovú spoluprácu a ak si spomínate, tak som vtedy naznačil, že ju chceme aj naďalej rozvíjať. Extraligový zápas Winter Classic je ďalšou možnosťou nielen pre nás a samotnú univerzitu, ale aj aj pre hokejbal ako taký. Verím, že takouto propagáciou sa opäť posunieme o nejaký ten krôčik vpred," hovorí Andrej Augustín, manžér klubu z Petržalky.

Celá akcia bude mať svojho moderátora, po celý čas bude prítomný DJ, hudba bude hrať aj počas prerušení hry tak, ako je to zvykom na zápasoch ľadového hokeja. A keďže hovoríme o posune propagácie hokejbalu smerom dopredu, samotný zápas bude vysielať naživo aj internetová Huste TV. "Myšlienka Jokeritu sa nám páči a my v redakcii sme za každú podporu športov, ktorým sa nedostáva toľko priestoru. Aj preto sme v tejto sezóne súhlasili s odvysielaním niekoľkých zápasov hokejbalovej extraligy, akciu Winter Classic rovnako podporíme. Veríme, že organizátori vybavili dobré počasie (úsmev)," želá si intendant internetovej TV Huste Tomáš Magáth.

A načo sa okrem samotného zápasu môžu diváci tešiť? "Pripravené bude občerstvenie, guláš, varené víno, atď, Okrem toho pripravujeme aj pekný program, prítomné budú mažoretky, budeme prezentovať náš nový FAN SHOP Jokeritu, cez prestávku hlavného zápasu budú súťaže a bude aj tombola. Diváci v nej môžu vyhrať veci z nášho FAN SHOPU, hlavnou cenou je lukratívny víkendový pobyt pre dve osoby v Penzióne Kaštiel Hanus v Pieninách," prezrádza ďalej organizátor podujatia.

Vstup na akciu bude zdarma. Po spomenutom predzápase B-mužstiev by sa mal hlavný zápas začať rozcvičkou mužstiev o 10:15 a o 10:30 by mali byť tímy nastúpené na štátnu hymnu SR. Po nej by sa symbolicky mala spečatiť spolupráca medzi Jokeritom a EU. S tým je spojená aj prítomnosť čestných hostí, čestné buly by mali vhodiť rektor EU, alebo dekan OF EÚ, spolu so starostom Petržalky pánom Vladimírom Bajanom.

My budeme prípravy okolo zápasu pozorne sledovať a prinesieme vám všetky potrebné informácie. Predzápasovú rozcvičku by mali obe mužstvá absolvovať v klubových čiapkach, ostatné zaujímavosti sú zatiaľ v štádiu riešenia.