Výber reprezentácie U16 iba s jedným víťazstvom, Ladiver však nepanikári

Reprezentácia Slovenska do šestnásť rokov prehrala na turnaji v Gajaroch v riadnom hracom čase iba raz, napriek tomu skončila na predposlednom mieste.


Reprezentácia U16 sa v rámci prípravy pred MS juniorov v anglickom Sheffielde predstavila na medzinárodne obsadenom turnaji Bison Cup v Gajaroch. Naši mladí reprezentanti, obhajcovia titulu svetových šampiónov, zohrali na turnaji štyri zápasy. V troch z nich si po riadnom hracom čase pripísali remízu, v nájazdoch uspeli iba raz. V poslednom vystúpení podľahlo Slovensko neskôršiemu víťazovi - českému Hostivařu.

"Nepozerali sme na výsledky, všímali sme si predovšetkým hráčov, ako pasujú do mužstva. Priestor dostalo veľa z nich, ktorých sme chceli vidieť. Aj preto sme neťahali do tímu hráčov Gajar a Košíc. Chalani mali vďaka tomuto turnaju veľmi dobrú previerku, zistili sme však aj negatíva. Je síce len začiatok jari, ale kondičné testy nedopadli u všetkých uspokojivo. Testy zopakujeme na ďalšom zraze. Niektorí hráči sa ospravedlnili, keďže majú povinnosti, mužsvto bude najbližšie určite obmenené. My sme s kolegom Liškom nemali pred týmto zrazom vysoké nároky, bolo však aj pre nás novinkou to, že nie sme zvyknutí, aby hráči s dvojkrížom na hrudi prehrávali zápasy. Niektorí hráči však boli pod veľkým tlakom, vytvárali si ho sami. Robili chyby, ktoré nás stáli nas výsledok na konci v oboch zápasoch. Ten tretí sme vyhrali po nájazdoch, ale vyhrávali sme v ňom. Opäť sme sa však dopustili chýb. Štvrtý zápas nám nevyšiel, a aj keď sme neboli lepší, opäť ho rozhodli individuálne chyby," zhodnotil vystúpenia svojich zverencov jeden z kormidelníkov Milan Ladiver.

"Ďalší zraz máme naplánovaný na apríl - máj, plánujeme sa zúčastniť niektorého z turnajov. Samozrejme budeme medzitým s kolegom Ľubom Liškom sledovať Extraligu a pozorovať ďalších adeptov na reprezentačný dres. Tento turnaj nám ukázal, že chlapci majú priemerné taktické návyky, na tom musíme tvrdo pracovať. Pozitívne je však to, že pred dvomi rokmi sme mali oveľa menej času na prípravu pred MS. O hráčoch sme mali minimálny prehľad. Toto je širší výber a práve preto sme neťahali hráčov Gajar a Košíc. Dostali priestor iní a pomohlo nám to. Pred domácimi MS sme začali opačne, mali sme k dispozícii len modelované zápasy a odhadovali hráčov podľa nich. Teraz sme ich videli priamo v akcii a to je na nezaplatenie," doložil po prvej fáze prípravy jeden z kormidelníkov obhajcov titulu.

Zápasy Slovenska U16 na turnaji:

Slovakia U16 - Svítkov Stars Pardubice 1:2 sn

L2 Hockey Gajary Flames - Slovakia U16 4:3 sn

Slovakia U16 - HBC Ducks Košice 5:4 sn

HBC Hostivař - Slovakia U16 2:0