iCoach otvára dvere každému

Začínajúci i skúsení hokejbaloví tréneri, zvýšte pozornosť. Predseda trénersko-metodickej komisie SHbÚ Milan Ladiver prišiel na trh s novinkou, ktorá môže pomôcť každému trénerovi i hráčom.


Slovenský hokejbalový reprezentant Milan Ladiver má za sebou trénerské štúdium na Fakulte telesnej výchovy a šporu na Univerzite Komenského v Bratislave. Už druhý rok pôsobí vo funkcii predsedu trénersko-metodickej komisie SHbÚ a v týchto dňoch prichádza na trh so zaujímnavou novinkou, vďaka ktorej by mali zbystriť pozornosť všetci hokejbaloví tréneri, ale aj tréneri hokeja a iných športov. "iCoach-Cloud je internetová databáza, kde nájdete videá, obrázky k cvičeniam na rozvoj herných činností jednotlivca, herných kombinácií, herných sytémov, taktické ukážky vhadzovania jednotlivých reprezentácií. To znamená prechody cez modrú čiaru, založenie preilových hier, hry v oslabení, jednotlivé spôsoby založenia útokov, rozvoj všeobecnej stránky kondičných a koordinačných schopností jednotlivých častí hry," prezrádza Ladiver a pokračuje: "Tak isto tam v budúcnosti nájdu všetci záujemcovia ukážky techniky, v neposlednom rade web obsahuje aj teoretické poznatky z hokejbalových školení a testov na vzdelávanie hokejbalových trénerov od histórie cez systematiku a metodiku."

Aj tento nový web ukazuje, že ciele, ktoré si pred kandidatúrou zvolil Milan Ladiver, pomalými krokmi začína napĺňať. Okrem športovej časti je možné nájsť na webe aj poradenstvo ohľadne výživy. "Ide o oblasť výživy v športe, kde nájdete rady a tipy, ako sa má športovec správať, stravovaťsa, a ako sa má pripraviť na zápas. Nájdete tu aj informácie ako si má športovec kontrolovať hodnoty a ako si odsledovať stravovacie návyky," hovorí ďalej tréner reprezentácie U14 a U16, ktorý je už trojnásobným majstrom sveta, V jednom prípade ako tréner, v dvoch prípadoch ako hráč. Všetky rady a tipy použil vďaka svojim skúsenostiam hráča hokeja a hokejbalu, i stážam v zahraničí, napríklad v USA a Kanade. Trénerskými radami prispela skupina trénerov a súčasných, alebo bývalých profesionálnych hráčov pôsobiacich v USA, Kanade, Rusku, Švédsku, Slovinsku, Rakúsku či Nemecku.

Teoretické veci ohľadne hokejbalu, ktoré boli prezentované aj na školeniach, nájdu záujemncovia na tomto webe zdarma. Viac informácií nájdeš na internetovej stránke, ale aj na Fanpage na sociálnej sieti Facebook.