Letný hokejbalový kemp je pripravený pre každého

Sezóna 2015/2016 sa pomaly chýli ku koncu a každý, kto to s hokejbalom myslí naozaj vážne vie, že s koncom jednej sezóny sa iba začína ozajstná práca. Treba sa totiž svedomito pripraviť na tú ďaľšiu.Sezóna 2016/2017 bude z dôvodu Majstrovstiev sveta ešte o čosi náročnejšia a preto pre všetkých, ktorý chcú v tomto ročníku ukázať, že vo svojich súťažiach nie sú len do počtu a chcú absolvovať profesionálnu predsezónnu prípravu po vzore hráčov NHL, NFL či NBA prichádza ND Sport Performance s unikátnym projektom, s ktorým sme sa ešte v hokejbalovej obci u nás nestretili.


Dvaja Bratislavčania Roman Nemec a Patrik Divald sa rozhodli zorganizovať letný kemp pre všetkých hokejbalistov. Obaja sa totiž okrem trénerstva hokejbalu aj venujú. Hrávajú za Slovan Bratislava, účastníka Západoslovenskej hokejbalovej ligy a niekoľkonásobného účastníka o baráž do slovenskej Extraligy. A obom spoločne napadla v hlave zaujímavá myšlienka. "Máme na Slovensku množstvo skvelých hráčov, ktorí sa budu určite svedomito pripravovať na budúcu sezónu, ktorá bude navyše reprezentačná. Všimli sme si však, že aj veľa naozaj talentovaných hráčov u nás by mohlo ešte zvýšiť úroveň svojho výkonu, keby boli pripravení maximálne fyzicky. Nemyslím tým iba vytrvalostne, ale v prvom rade silovo. Veľa klubov sa riadi zastaralými princípmi kondičnej prípravy a my by sme chceli prísť s novinkou, o ktorej sme na Slovensku zatiaľ nepočuli a už vôbec nie v hokejbale," hovorí jeden z trénerov a otcov tejto myšlienky Roman Nemec.

Spoločne už majú za sebou množstvo tréningovývh jednotiek a pred MS vo Švajčiarskom Zugu sa s nimi pripravoval aj slovenský reprezentant, hráč ŠK 98 Pruské Ivan Škultéty. "S chalanmi som sa pripravoval pred MS v Zugu a vybral som si ich z jednoduchého dôvodu. Obidvaja hrajú hokejbal a presne vedia, čo hokejbalista potrebuje. Išli sme cez absolútnu silu až do výbušnosti a silovej vytrvalosti. Pre mňa to boli najideálnejšie tréningy, kedže som nerobil zbytočné cviky iba pre krásnu postavu, ale cvičenia, ktoré som reálne využil na ploche. Výborné bolo, že sme trénovali vytrvalosť v zaťažení prispôsobenú tak, aby odzrkadľovala vytrvalosť v zápase," pochvaľuje si Škultéty,

O čo teda ide?

ND Sport Performance OffSeason Training Camp 2016 je unikátny predsezónny kemp pre hráčov hokejbalu zo všetkých tímov, všetkých súťaží, teda je úplne otvorený a nie je viazaný na klubovú prípravu. Skrátka staré známe, robíte to pre seba.
Nikam sa necestuje, všetky tréningy sa uskutočnia v Bratislave počas leta 3-4x do týždňa po dobu 7 týždňov vo večerných hodinách.

Stručný prehľad:

Kedy?

11. Júl - 26. August 2016

Kde?

FitCamp Drieňová a areál ZŠ Medzilaborecká

Ciele?

Zlepšenie pohybových a kondičných schopností priamo ovplyvňujúce výkon v hokejbale.
Zvýšenie absolútnej sily a svalovej vytrvalosti, zlepšenie dynamiky a pohyblivosti, práca na energetických systémoch priamo zasahujúcich do výkonu v hokejbalovom zápase (teda oxidatívneho a laktátového). Rozšírenie teoretických vedomostí o tréningu samotnom, výžive, predzápasovej príprave a regenerácii

Čo všetko kemp zahŕňa?

FMS testovanie.
Testovanie Vášho aktuálneho silového potenciálu a taktiež test energetických systémov, ktoré nám dajú počiatočné dáta, na základe ktorých budeme určovať Vaše primárne ciele.
Prednáška o silovom a silovo-kondičnom tréningu pre lepšie porozumenie toho, čo vlastne budeme robiť a prečo to potrebujete.
Prednáška na tému pre-, peri- a post-tréningovej výživy pre maximalizovanie Vášho športového výkonu a podporu potréningovej regenerácie.
Vlastný tréningový denník s popisom cvikov, ktoré budú v tréningu zahrnuté.
Dokopy 24 tréningových jednotiek. Z toho 12 tréningových jednotiek zameraných na silový rozvoj a svalový objem a daľšich 12 tréningov zameraných na rozvoj dynamiky a pohyblivosti, energetické systémi a postupnú špecializáciu na hokejbal.
Individuálne konzultácie a poradenstvo.

Forma?

Tréningy sa budú konať nasledovne. Prvé tri týždne sú zamerané na silový rozvoj a svalový objem. V tomto období sa bude trénovať 4x do týždňa. Následne 4 týždne sa tréning zmení, trénovať sa bude už len 3x do týždňa nakoľko zohľadnujeme aj klubové prípravy.

Kapacita?

Pre zaručenie kvality máme kapacitu kempu nastavenú na 20 osôb. Zaručíme tým takmer individuálny prístup ku každému z Vás.

Cena?

Cena za plných 24 tréningov vrátane prednášok, prenájmu priestorov a tréningového denníku je 229 ,- EUR

!!! Nakoľko sa ale projekt rozbieha, rozhodli sme sa na úvod prísť s cenovou ponukou 199 ,- EUR, ktorá bude platiť do 15. júna 2016 vrátane. Teda pre všetkých záujemcov, ktorí do tohto dátumu uhradia poplatok, bude platit akčná ponuka !!!

Pre viac informácii sledujte ND Sport Performance na FB
https://www.facebook.com/ND-Sport-Performance-1270347339660687/

Na instagrame @ndsportperformance
prípadne svoje otázky posielajte na email ndsportperformance@gmail.com