ČS Superpohár korisťou Pardubíc

Prinášame vám pohľad na súboj o Československý Superpohár medzi Pardubicami a Martinom, v ktorom triumfoval český majster.


HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – ŠKB Imperial Vitamins Martin 7:1 (3:1,3:0,1:0)
Góly a asistencie: 2:09 Bílý PP, 11. Förstl (Kubeš), 11. Kosina (Březina), 18. Česák (Kasal), 20. Filip (Březina) PP, 21. Urbanec, 41. Březina (Vlasák) - 8:09 Tomka (Hrivnák, Holbus) PP

Rozhodovali: Hatala (SVK) - Popelka (CZE). Vylúčení: 6:5 na 2 min., navyše Bielený (Martin) 10 min. OT. Využitie: 2:1. Divákov: 300.

Pardubice: Chmelík (Smekal) – Vlasák, Kosina, Filip, Krejčí, Mokříž, Novotný, Ryba, Mašík – Urbanec, Bílý, Förstl, Česák, Kubeš, Březina, Skřivánek, Urban, Kasal, Merta, Staněk, Kunc.

Martin: Heczko – Fodrek, Zluky, Javorka, Holbus, Fedor, Říman, Turoň, Lang – Kollár, Bielený, Wagner, Tomka, Hrivnák, Žulko, Ruttkay, Hazucha, Tomečko, Drábik.

Do zápasu vstúpili lepšie domáci. Po dvoch minútach sa dopustil faulu Fodrek a domáci využili presilovku okamžite. Heczka prestrelil od modrej Bílý a Pardubice viedli. Potom však dostal výhodu presilovky Martin a to hneď dvojnásobnú. Zahral ju výborne, keď Hrivnák nabil napravo Tomkovi a ten prepálil Chmelíka - 1:1. To však domácich naštartovalo k veľkej ofenzíve a za dve minúty už viedli o dva góly. Najskôr sa presadil Förstl a po ňom Kosina.

Druhá tretina sa niesla opäť v rpospech domácich. Už po troch minútach ušiel po pravom krídle Česák a prestrelil Heczka po štvrtýkrát a o minútu zvýšil v presilovke na 5:1 Filip. Demontáž Martina v druhej časti hry dokonal Urbanec. Po tomto góle tempo hry najmä z domácej strany upadla, veľa práce mali aj obaja rozhodcovia.

Pardubice vedomé si dostatočného náskoku, sa už v poslednej časti hry nehrnuli do útoku s takou vervou, ako na začiatku zápasu. Martin mohol skorigovať výsledok v presilovej hre v 35. minúte, to sa mu však nepodarilo. Naopak, v 41.minúte inkasoval Heczko siedmy gól z hokejky Březinu a o víťazovi Československého Superpohára bolo definitívne rozhodnuté. Znížiť mohol ešte v závere Hazucha, jeho strelu však Chmelík fantasticky rúčkou hokejky vyrazil nad bránku.

Predzápas Masters:

Masters Česká republika – Old Boys Slovakia 6:5 sn (2:1,2:0,1:4)
Góly a asistencie: 5. Dobrý (Švancar, Lucák), 8. Tlustý (Menc), 18. Komůrka, 28. Švancar (Böhm), 44. Švancar (Böhm, Dobrý), rozh. náj. Švancar – 10. Roháčik (Leszko), 31. Rehák (Stanko), 39. Kochan (S. Vojčík), 40. Stanko (Zemeš, Rehák), 42. Roháčik (Miko)

Masters Česká republika: Menc (Kubeš, Budínský) – Bohm, Menc, Lucák, Michetschlager, Vodrážka, Jílek – Šmíd, Komůrka, Raška, Bukač, Lipert, Bizoň, Švancar, Dobrý, Tlustý, Hubáček, Kubík, Komanec, Kůrka.

Old Boys Slovakia: Petrovič (23. Komenda) – Turek, Rehák, Miko, Pribela, Hránek, S. Vojčík, R. Vojčík, Roháčik, Somorovský – Stanko, Kochan, Zemeš, Polák, Komínek, Leszko, Kľúčik, Bajtala, Krajsa, Štefanka, Kováč, Chmelík, Lipár.