Superpohár zaslúžene pre Pardubice, zhodujú sa aktéri zápasu

Československý Superpohár sa po troch rokoch opäť sťahuje do Čiech. Pardubice znížili skóre víťazných duelov v tomto meraní síl medzi Slovenskom a Českom na 2:3, Martinu zápas absolútne nevyšiel. My sa k stretnutiu vraciame spolu s jeho protagonistami.


Tréner domácich Jiří Mašík bol samozrejme po záverečnom hvizde veľmi spokojný, hoci radosť krotil a nedával ju až tak najavo. "Ja som samozrejme spokojný. My sme si pred zápasom niečo povedali a chalani splnili pokyny na jednotku. Naviac sme boli hladní po úspechu a od začiatku sme diktovali tempo hry a dali sme pekné góly." Jeho náprotivok Peter Jurošek nám zápas zhodnotil týmito slovami: "Zápas nám absolútne nevyšiel. Domáci boli lepší vo všetkých činnostiach. V druhej a tretej tretine sme chceli niečo so zápasom urobiť, ale naozaj nám nič nevyšlo. Naopak, domácim padlo všetko, čo išlo na bránku. Veľmi ma to mrzí, pretože sme si verili, ale bohužiaľ, musím pogratulovať domácim. Boli naozaj lepší."

Slová svojho trénera potvrdil aj Martin Lang, obranca Imperialu. "Súper bol lepší. O triedu lepšie sa pohyboval na umelom povrchu, vyhovoval im. Dovolím si tvrdiť, že ak by sa hralo na asfalte, tak sme viac, než len vyrovnaným súperom. Lopta bola veľmi tvrdá a rýchla, úplne inak sa správala, než ako sme zvyknutí. Šmýkalo sa nám to, bolo vidieť, že chalani z Pardubíc sú zžití s povrchom. To sa ukázalo aj na výsledku." Je pravdou, že hráči Pardubíc sa na plaste tamojšieho ihriska pohybovali oveľa lepšie, boli rýchlejší a drzejší. "Nie som si istý, či má až taký vplyv na pohyb plast a betón, rozdiel to je obrovský, to súhlasím, ale skôr na prácu s hokejkou, ako na behanie. Ale je to možné, je to subjektívny pocit, nemôžem to ano vyvrátiť, ani potvrdiť. My takto hráme stále, ale pokiaľ niekto hráva na betóne, tak to môže byť pre neho skok a šok," reagoval Ondrej Březina, strelec jedného z gólov domácich, ku ktorému pridal aj dve asistencie. 

Domáci "sklári" sa dostali rýchlo do vedenia, potom však Tomka vyrovnal a vyzeralo to sľubne. Po tomto góle však prišiel domáci uragán a dva rýchle góly. "My sme boli od začiatku zaspatí, všade sme boli neskoro, domáci boli prví v súboji a pri loptičke," pokračoval v hodnotení duelu obranca Lang. Jeho náprotivok Březina videl celý duel takto: "Začali sme výborne v prvej tretine, pokračovali druhou a výborne sme skončili aj tú tretiu. Ja by som nechcel podceňovať súpera, bol to vyrovnaný zápas, aj keď výsledok je jasný. Ja si myslím, že sa to muselo divákom páčiť, zápas splnil očakávania. My sme za víťazstvo radi, vážime si ho, súperovi patrí vďaka za korektný súboj."

Ďalším rozdielom medzi oboma mužstvami bola väčšia chuť po víťazstve Pardubíc. "Súhlasím. My sme chceli vyhrať. Podrobili sme tomu aj celodenný program. Mali sme spoločný obed, rozbor, podriadili sme tomu všetko, čo sa dalo. To prinieslo svoje ovocie," potvrdil Březina. Martinčanom teda prvý pokus o Superpohár nevyšiel, nezostáva mu nič iné, len sa z tejto prehy poučiť. "Áno, musíme sa poučiť z chýb, ktoré sme urobili. A najmä nám zápas ukázal, že musíme viac trénovať. Ale zopakujem, boli sme dosť prekvapení samotným povrchom, to sme nečakali," zopakoval Lang. Ďalší pokus môžu mať hráči Imperialu o rok, ešte predtým však musia splniť jeden neľahký cieľ. Obhájiť majstrovský titul. Ten ziskom Superpohára zdupľovali tentokrát hráči HBC HAK-Autosklo Pardubice. "My si všetky trofeje veľmi vážime, ideme krôčik po krôčiku. Súboj medzi majstrami oboch krajín je výborná vec. Nielen pre fanúšikov, ale i nás hráčov. Má to zmysel, organizátorom chcem poďakovať," dodal na záver Ondřej Březina.