Pezinok sa dočkal vynoveného hokejbalového areálu (FOTO)

Malokarpatská hokejbalová liga v Pezinku odštartovala nedávno svoj ďalší ročník. V malom mestečku kúsok za Bratislavou sa tamojšia súťaž každoročne teší čoraz väčšej obľube, v súčasnosti číťa MHbL štrnásť mužstiev. To je o tri viac, ako dovtedy dominantnejšia liga v neďalekom Senci, ktorá sa hrá rovnako spôsobom 4+1. Od sezóny 2016 sa popularita mestskej ligy ešte o nejaký level zvýši, tamojší hokejbalisti totiž dostali do užívania novučičké ihrisko.


"Na otvorení sa zúčastnilo nielen vedenie klubu, ale aj hokejbalisti, ktorí odpracovali na ihrisku bezplatne viac ako 2400 hodín. Nechýbali zástupcovia sponzorských firiem a vedenie mesta na čele s primátorom Oliverom Solgom, ktorý podľa slov vedenia klubu výrazne pomohol pri budovaní ihriska. Mesto Pezinok pomohlo nielen organizačne, ale najmä finančne, keď vyčlenilo na vybudovanie a zariadenie čiastku 12 000 eur. Celková suma rekonštrukcie bola 25 607 eur," uviedlo októbrové vydanie regionálneho časopisu Pezinčan.  

Zaujímavosťou je, že ruku k dilu priložili samotní hráči, ktorí mestskú ligu v Pezinku hrávajú. Ihrisko bolo uvedené do užívania pred prvým kolom sezóny 2016/17. "Poďakovanie patrí predovšetkým Róbertovi Mikesovi, Máriovi Brannému, Antonovi Balážovi, Martinovi Tykovi a mnohým ďalším, ktorí tento projekt iniciovali a následne odpracovali spomínané viac ako dve tisícky hodín. Vytvorili dielo spĺňajúce parametre toho najmodernejšieho ihriska, na ktorom sa budú hrávať turnaje a zápasy. Tie ponúknu športové vyžitie a potešia stovky hráčov a fanúšikov tohto dynamického a v Pezinku už tradične veľmi obľúbeného športu," uvádza sa ďalej v časopise Pezinčan.

Hráčom sa ich nový stánok veľmi páči, súčasťou areálu sú aj sociálne priestory, ktoré boli vybudované už dávnejšie, rovnako ako klub s reštauráciou, kde si hráči môžu posedieť pred i po zápase. Nové sú aj striedačky a priestory pre časomerača. "Ihrisko je naozaj parádne, hrá sa na ňom výborne," povedal nám Aleš Lettrich, hráč klubu Draci Pezinok.