V priateľskom zápase českých a slovenských veteránov nechýbali pekné akcie i tvrdé strety

Radoslav Petrovič z tímu Old Boys si v Pardubiciach stihol okrem chytania pozrieť aj duely slovenských celkov.


V rámci sprievodného programu svetového šampionátu prišla do Pardubíc v sobotu aj výprava jednej z dvoch slovenských veteránskych reprezentácií mužov, tím Old Boys Slovakia. Okrem priateľského zápasu s celkom Masters Českej republiky mali na pláne aj sledovanie duelov slovenských reprezentácií.

V bránke od úvodu stretnutia nastúpil Radoslav Petrovič, gólman úradujúceho extraligového šampióna zo Skalice. Po zápase z neho sálala spokojnosť, ku ktorej určite prispela aj výhra slovenského tímu. „V polovici duelu som striedal, potom prišli chvíle Miša Roháčika, ktorý čistým hetrikom rozhodol celý zápas. V tretej tretine sme síce ešte dostali gól zo samostatného nájazdu, keď práve Mišo urobil faul na hráča vo vyloženej šanci, ale ako sa hovorí, to už bolo len také intermezzo,“ tešil sa z víťazstva 4:1 Petrovič.

Napriek tomu, že šlo o priateľské stretnutie, objavili sa v ňom akcie či strety, ktoré by pokojne obstáli aj na súťažnej úrovni. „Je to kontaktný šport, patrí to k tomu. Nikto nikomu nič nedaruje, veď v tomto športe znamená akýkoľvek ústupok chybu. Po zápase však už bolo všetko tak, ako má byť. Vzťahy s českými hráčmi fungujú od nášho prvého šampionátu v Plzni a aj keď je medzi nami rivalita, po dueli si vieme podať ruky a pozrieť sa jeden druhému do očí. Všetko je v rámci fair play a kamarátstva, tieto stretnutia majú skôr exhibičný charakter,“ hovorí o veteránskom hokejbale brankár zo Skalice.

Old Boys hrali svoj zápas o ôsmej večer, pred ním i po ňom figurovali v ich harmonograme súboje slovenských reprezentantov. Povzbudiť stihli ženy proti Kanade aj mužov proti Grécku.

„V rámci možností som sa snažil pozerať majstrovstvá aj doma, som však rád, že som tu a môžem si to pozrieť naživo. Zo zápasu ženskej reprezentácie som videl iba druhú tretinu, ale vlastne som videl všetko, čo rozhodlo zápas. Páčila sa mi bojovnosť báb, klobúk dolu pred nimi,“ smeroval pochvalné slová na adresu Sloveniek. A čo hovorí na výkony ich mužských kolegov? „Každý vie, že Slováci sú favoriti. Po tom hetriku pôjdu a všetci sa na nich pripravujú. Je to už iba o tom, ako sa s tým slovenský tím vysporiada. Zatiaľ to ale chlapcom ide, myslím, že šanca tu je.“

Po dlhých rokoch v hokejbalovej bránke sa Petrovičovi až v tejto sezóne konečne podarilo vybojovať vytúžený extraligový primát. Predsa len však existuje ešte jedna méta, ktorú by rád dosiahol: „Titul v extralige je vyvrcholením mojej ligovej kariéry. Teraz sa budem snažiť o nejakú medailu s Old Boys, to by bol pre mňa ďalší vrchol. V extralige už určite nenastúpim, v drese Skalice absolvujem síce ešte štart v rámci Superpohára, ale to už bude finito. Posledným cieľom je teda medaila na najvyššom fóre, aj keď len v kategórii Masters.“