Európskym veteránom kraľuje Team Slovakia

Na jubilejnom 5. ročníku Európskeho pohára Masters v českom Kladne mal slovenský hokejbal opäť dvojnásobné zastúpenie vďaka Teamu Slovakia a Old Boys Slovakia.


Zatiaľ, čo „starí chlapci“ skončili po smolnom zápase svoju turnajovú púť už vo štvrťfinále, ich slovenskí kolegovia zvládli všetky stretnutia vrátane toho finálového. Po výhre nad favorizovaným Kladnom sa napokon Team Slovakia tešil, nielen z celkového prvenstva, ale aj z individuálnych ocenení. Peter Jurošek bol vyhlásený za najlepšieho brankára turnaja, Róbert Kašša za najlepšieho útočníka, najlepšieho strelca i najproduktívnejšieho hráča podujatia.

„Som veľmi rád, že sme sa zúčastnili tohto turnaja, kde som mohol vyskúšať viacerých nových hráčov, ktorí by sa mohli objaviť v konečnej nominácii na majstrovstvách sveta Masters v roku 2018. S výkonmi hráčov na turnaji som nadmieru spokojný, aj keď nejaké chybičky sa, samozrejme, objavili. Máme však ešte dosť času ich odstrániť. Z čoho mám ale veľmi dobrý pocit je, že sa nám začína rysovať veľmi dobrá partia. Okolo Roba Kaššu a Riša Pobehu, ktorí sú lídrami nielen mužstva, ale aj dobrej nálady, sa vytvára silný tím, ktorý drží pokope. Veľmi dobre zapadli „nováčikovia", aj keď v tomto veku o nováčikoch asi ani nemôžeme hovoriť. Doma nám ostali ešte aj iní hráči, ktorým dám šancu na ďalších podujatiach. Najviac ma mrzí, že nie všetci sa na MS v konečnej nominácii objavia, ale to už patrí k trénerským problémom. To sa týka najmä hráčov na vekovú výnimku, ktorých máme v širšej nominácii viac ako povoľuje reglement turnaja MS Masters. Na záver chcem aj touto cestou ešte raz poďakovať všetkým hráčom, ktorí na turnaj pricestovali a vyhrali pre Slovensko túto prestížnu veteránsku trofej,“ nechal sa počuť tréner víťazného tímu Jaroslav Mihal.

„Na tento kvalitne obsadený turnaj sme pricestovali vo veľmi oklieštenej zostave, keď nám chýbalo viac ako desať hráčov zo základu. V podstate sme prišli do Kladna iba s jedným stabilným obrancom. Bola to však pre nás dobrá príprava, najmä z trénerského pohľadu. Bolo dobré vidieť nových hráčov, ako aj tých, čo inokedy dostávajú na ihrisku menej priestoru. Turnaj sme začali dobre, ale v rozhodujúcom zápase nám ušiel začiatok a už v 5. minúte sme prehrávali 2:0. Potom sme aj napriek hernej prevahe dokázali využiť iba jednu z veľkého množstvo gólových príležitostí, a tak naša púť skončila vo štvrťfinále,“ konštatoval tréner Old Boys Slovakia Marián Hambálek.

„Turnaj sa hral na krásnom štadióne, ktorý prešiel kompletnou rekonštrukciou a musím povedať, že priateľom z Kladna je čo závidieť. Takisto organizácia turnaja, či kvalita mužstiev bola na vysokej úrovni. Dovolím si tvrdiť, že niektoré zápasy dosahovali extraligovú úroveň. My ako mužstvo sme sa síce rozbiehali pomalšie, no záver už bol skvelý. Ťahali sme všetci za jeden povraz, vytvorili sme skvelú partiu podporenú neskutočne hrajúcim i humorom sršiacim Bobkom Kaššom a táto pohoda sa preniesla aj na ihrisko, keď sme turnajom prešli bez prehry,“ usmieval sa najlepší brankár podujatia Peter Jurošek a dodal: „Ocenenie ma potešilo, nakoľko na turnaji bolo vidno viacero výborných brankárov, no bola to práca celého mužstva. Hlavne v semifinále či finále sa chalani hádzali do striel, veľa ich zblokovali, a tak im chcem aj touto cestou ešte raz poďakovať. Už teraz sa teším na ďalšie zrazy.“

„Základom úspechu bola perfektná partia na ihrisku aj mimo neho. A keď máte v útoku taký „stroj“, akým je čerstvý veterán Jožko Minárik, potom je radosť hrať hokejbal. Dúfam, že sa nám v decembri podarí dotiahnuť majstrovstvá Slovenska v kategórii Masters do Žiliny a diváci pod Dubňom uvidia, že aj hráči nad 40 rokov ešte nepatria do starého hokejbalového železa,“ povedal Róbert Kašša, ktorý na turnaji zaznamenal v 6 zápasoch 7 gólov plus 5 asistencií.

Výsledky TEAM SLOVAKIA v základnej skupine:

Kladno – Team Slovakia 3:3, góly Team Slovakia: Kašša (Minárik), Cvik (Minárik Kašša), Straka (Száraz).

Team Slovakia - České Budějovice 2:2, góly Team Slovakia: Kašša (Minárik), Kašša (Vannay).

Masters CZ – Team Slovakia 1:5, góly Team Slovakia: Kašša, Nátny, Pobeha (Kučera, Kašša), Drábik (Straka, Nátny), Longauer (Seriš, Gregorík).

Konečné poradie v skupine A: 1. Kladno, 2. TEAM SLOVAKIA, 3. Masters CZ

4. České Budějovice .

Výsledky OLD BOYS v základnej skupine:

Praha – Old Boys Slovakia 1:4, góly Old Boys: Zelenák (Bajtala), Kochan (Zelenák), Stanko (Zemeš), Komínek (Stanko).

Old Boys Slovakia – Legends Jihlava 1:4, gól Old Boys: Stanko (Kochan).

Konečné poradie v skupine B: 1. Jihlava, 2. OLD BOYS SLOVAKIA, 3. Praha.

ŠTVRŤFINÁLE:

Old Boys Slovakia – Masters CZ 1:2, gól Old Boys: Stanko (Zelenák, Zemeš).

Team Slovakia – Praha 4:2, góly Team Slovakia: Pobeha (Drábik, Nátny), Minárik (Kašša, Cvik), Vannay (Cvik), Kašša (Minárik, Kučera).

SEMIFINÁLE:

Legends Jihlava – Team Slovakia 1:4, góly Team Slovakia: Straka (Nauš), Kašša, Nauš, Longauer (Seriš).

FINÁLE:

Kladno – Team Slovakia 2:4, góly Team Slovakia: Drábik (Pobeha), Pobeha (Kašša), Kašša (Kučera), Kučera (Kašša, Jurošek).

Zostava víťazného mužstva TEAM SLOVAKIA: Jurošek, Braxatoris – Cvik, Vannay, Nauš, Nátny, Gregorík, Surňák – Kašša, Minárik, Kučera – P. Straka, Pobeha, Drábik – Longauer, Seriš, Száraz – Szilvasi. Tréner: Jaroslav Mihal, vedúci družstva: Jankovič, J. Straka.

SHBÚ