Skalica majstrom Česko – Slovenska!

​Po historickom zisku domácej majstrovskej trofeje sa hokejbalisti Skalice cez víkend tešili aj z víťazstva v Česko – Slovenskom Superpohári.


V dramatickom zápase dokázali tesný náskok pražského súpera zmazať až v záverečných sekundách, aby dokonalý obrat dokonali v nájazdovej lotérii.

HBK HOKEJMARKET Skalica – HC Kert Park Praha 3:2 po sn (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 2:1)
Góly HBK HOKEJMARKET:
Salajka, Martinusík, rozhodujúci nájazd Válek.

HBK HOKEJMARKET Skalica: Petrovič (Černáček) – Daniel, Sobol, Salajka, Janáč, P. Smetana, Ravas, Volek – Rampáček, Válek, Martinusík, Janáč, Škadra, Pollák, Holaza, R. Smetana, Špírek, Drgoň. Tréner: M. Patinka.

HC Kert Park Praha: Mikl (Mroviec) – Nýdl, Bureš, Blaško, Šperl, Dejneka, Rozenberg, Poláček, Kaucký – Pala, Fejfar, J. Kruček, Bošák, Kovář, Wróbel, M. Kruček, Javorka, Zvonek, Plzák, Postulka. Tréneri: D. Kuna, M. Jelen.
 

„Hral sa výborný, tvrdý, hokejbal so šancami na oboch stranách. Behalo sa hore-dole, tempo zodpovedalo dôležitosti zápasu. Mrzí ma gól, ktorý sme inkasovali 25 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby. Je to škoda, ale taký je šport. Myslím si, že to bolo vyrovnané a vyhral šťastnejší tím. Je to pre mňa super skúsenosť a som rád, že som si mohol opäť zahrať doma na Slovensku. Samozrejme, Skalici gratulujeme k ďalšiemu titulu,“ reagoval po zápase slovenský majster sveta v drese pražského tímu Radovan Dejneka.

„V The Palety Arene sa odohral veľmi kvalitný, dynamický, zápas a diváci si určite prišli na svoje. Kertu Praha asi veľmi nesedelo naše malé ihrisko, keď k nám došli s defenzívnou taktikou a veľkým rešpektom. Myslím si však, že sme boli o ten jeden gólik lepší,“ tešil sa po zisku cennej trofeje domáci strelec Richard Válek a pridal aj pohľad na svoj rozhodujúci nájazd: „ Tréner Miško Patinka sa pýtal, kto si na nájazdy verí a ja som bol medzi prvými, ktorí sa hlásili, že pôjdu. Od prvej chvíle som si veril, že ho dám, pretože som tento blafák už dlhšiu dobu skúšal na tréningoch. Som veľmi rád, že mi to vyšlo a napokon sa stal aj víťazným.“

Kategória Masters

HBK Skalica - ŠK Sudoměřice 4:6 (0:0, 1:3, 3:3)
Góly: J. Sofka, Volek, Kovalovský, Polák - Kosík 2, Tóth, Liška, Krušina, Ivánek

RÓBERT KAŠŠA

Foto: facebook HBK Hokejmarket Skalica