Šestnástka si zahrá o zlato (VIDEO)

Slovenskí juniori do 16 rokov nastúpili na svoj posledný zápas v skupine na Svetovom pohári proti USA. Po dramatickom zápase zvíťazili 2:1 a postúpili do finále MS! To je na programe v nedeľu 1. júla o 17.00 h v Zlíne.


Slovensko - USA 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Góly: 
5. Vaculík (Faith), 15. Siakeĺ (Rehák, Putala) - 22. Migliozzi (Melillo)

Rozhodcovia: Uhlíř – Gráca

zostavy:

Slovensko: Ďuris - Križan, Hajas, Bodnár, Tomáško, Putala, Dlugoš, Mešár, Kendera – Ketner, Petrás, Rehák – Vaculík, Faith, Libutka – Siakeľ, Korbíni, Libutka – Schwarz, Danielčák, Garan – Novota

USA Red: O'Connell - Berrera, Blair, Kelly, Litty, Malloy, Melillo, Nolan, Taladjy – Bahnak, Cunningham, Danenhower, Devine, Gallen, Hargenrader, Henry, Chernetskiy, Leonard, Marchese, Migliozzi, Rennebeck

hlasy po zápase:

Ľubomír Liška, tréner SR: "Vedeli sme, že to bude náročné a bolo to možno ešte náročnejšie, než sme si mysleli. Dúfali sme, že sa dostaneme do vedenia, čo sa aj stalo. Keď by sme dali tretí gól, bolo by to oveľa pokojnejšie, takto to bolo veľmi napínavé. Som na chalanov hrdý, na každého jedného z nich, pretože makali, dali do toho všetko. Myslím, že sme zaslúžene postúpili do finále.

Tréner USA Red: "Slovenský tím si zaslúži uznanie, naozaj nás prehral. Pred zápasom sme vedeli, že špeciálne tímy budú hrať veľkú úlohu. Slováci dali jeden gól v presilovke a druhý v oslabení. Bola to bitka špeciálnych tímov a my sme ju prehrali. Naši chalani hrali dobre, ale nebol to náš najlepší zápas, zato Slováci svôj najlepší zápas odohrali. Oni sú vždy veľmi disciplinovaní."