Kvôli reprezentácii išla svadba bokom

Útočník Lionu Svidník Branislav Štefan patrí medzi lídrov tímu od jeho vstupu do extraligy. Každý rok okupuje aj vrchné priečky v produktivite celej súťaže a tak nie je žiadnym prekvapením, že dostal reprezentačnú pozvánku na dvojzápas proi Českej republike. Vo svojom veku ju však už nečakal.


Štefana nominácia prekvapila, spočiatku ani netušil, že v nej figuruje. "Ja som mal v čase, kedy vyšla nominácia, nejaké pracovné stretnutia. Zrazu som mal v mobile veľa gratulácií. Musel som sa pozrieť do kalendára, či mám menimy, alebo čo. Ale pochopil som, že je úplne iný deň. Až potom som sa dozvedel, prečo tie všetky gratulácie," začal svidnícky útočník s humorom. Keď sa však pozrel na dátum dvojzápasu, objavil sa problém. A nie malý. "Náš bývalý brankár Tomáš Farbár ma poprosil, aby som mu išiel na svadbu za svedka. Tá je počas tohto víkendu. Preto som mu zavolal a spýtal sa, ako by to riešil on. Povedali sme si, že si všetko premyslíme a zavoláme si večer. Potom mi povedal, že keby on mal tú možnosť ísť do reprezentácie, odložil by aj vlastnú svadbu. Povedal mi, aby som určite išiel," prezradil deviaty najproduktívnejší hráč prebiehajúcej sezóny. 

Pre Štefana to však nebude prvá reprezentačná skúsenosť. Málokto totiž vie, že národný dres mal na sebe už v roku 2004, kedy v Martine reprezentácia do 20 rokov získala svoj prvý titul. "Bolo to pred 14 rokmi, mal som 20 rokov."  Odvtedy si medzinárodný hokejbal Štefan vyskúšal iba na klubovej úrovni. "Hral som na tunajoch z kanadský výber v Plzni, alel toto je iná úroveň. Sám som zvedavý, čo to bude zač."

Zažiť debut v reprezentácii medzi seniormi v 34 rokoch nie je obvyklé, aj preto Štefana pozvánka prekvapila. Pri jeho veku by mu dokonca mohlo na drese prischnúť minimálne "áčko". "Také ambície naozaj nemám (smiech). Pre mňa to bude nová skúsenosť. Debut v reprezentácii v 34 rokoch v akomkoľvek športe prekvapí každého. Dôležité je, aby som zabojoval najlepšie ako viem," uzavrel Štefan.