Slováci otvorili turnaj v Plzni proti Švajčiarsku víťazstvom

Slovenskí hokejbalisti zvíťazili v sobotňajšom zápase na turnaji troch krajín v Plzni proti Švajčiarsku 6:5.


SLOVENSKO - Švajčiarsko 6:5 (3:2, 1:2, 2:1) ZÁPIS 
Góly: 
2. Piják (Rufati), 12. Božík (Cibik), 15. Válek (Martinusík, Minárik), 22. Rufati (M. Gajdoš), 33. Rampáček (Válek, Minárik), 39. Martinusík (I. Gajdoš, Minárik) - 8. Hohl, 10. Paulík (Šibík, Kummer), 22. Hohl (Döbeli), 42. Schildknecht (T. Müller, Döbeli), 45. Mermound (Paulík). Rozhodovali: Černý - Pleško, vylúčení: 5:3, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 23:22, 20 divákov.

zostavy:
Slovensko:
Mišovec - Minárik, I. Gajdoš, M. Gajdoš, Lukáč, Horváth, Fodrek, Dejneka, Vidlár - Martinusík, Štefan, Rampáček - Piják, Rufati, Válek - Božik, Cíbik, Vozár - Bilik, Olejník, Lipták
Švajčiarsko: Ziörjen – Däppen, Grandjean, Heynen, Hohl, Mermoud, Müller Y., Rindlisbacher, Stäheli, Sonzogni – Blätter, Döbeli, Enzler, Faina, Filipek, Hausherr, Kummer, Müller T., Paulík, Schildknecht, Šibík, Tschantz.

Marián Gregorík, tréner Slovenska: "Čakali sme, že to bude rýchle a fyzické. Paradoxne sme dobre začali, mysleli sme si, že to bude jednoduchšie, ale nebolo. Chceli sme ujsť na väčší rozdiel, to sa aj podarilo, ale potom sme inkasovali. Nebolo to systémovou hrou, toto je šport a také góly padajú. S výsledkom som spokojný a s hrou tiež. Teraz sa musíme dobre pripraviť na večerný zápas proti Česku."

Tibor Kapánek, tréner Švajčiarska: "Z našej strany to bolo lepšie ako včera. Ale Slováci hrajú iný systém ako Česi. Naši hráči mal v úvode veľký rešpekt z toho, že hrajú proti úradujúcim majtsrom sveta. Musel som ich upokojovať. Slováci majú bravúrne presilovky, to rozhodlo. Ale na oboch mužstvách bolo vidieť, že sa zohrávajú. Verím, že do MS sa obe mužstvá zohrajú."

Ďalší program turnaja:

19.00 h Česko - SLOVENSKO

nedeľa 17. februára:
09.00 h SLOVENSKO - Švajčiarsko
13.30 h Česko - SLOVENSKO

Piatkový výsledok:

Česko - Švajčiarsko 7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
Góly:
 3. Pospíšil (Kudela, Hnízdil D.), 6. Pospíšil (Štěpáník, Hnízdil D.), 8. Zvonek (Kubeš, Roušal), 27. Zvonek (Kruček M.), 30. Hnízdil D. (Kudela), 41. Hnízdil D. (Štěpáník, Kudela), 42. Chyba (Wróbel) – 36. Faina (Blätller, Filipek)