Országh Cup po desiaty raz, opäť sľubuje kvalitu

Túto sobotu sa v Banskej Bystrici začne jeden z najväčších hokejbalových turnajov na Slovensku Országh Cup. Ide už o 10. ročník a o tom, že je tento turnaj veľmi obľúbený, svedčí aj účasť mnohých hokejistov. V spolupráci s youtube kanálom PROTEF Považská Bystrica navyše môžete všetky duely z hlavnej haly sledovať naživo.


Vlani sa na Országh Cupe tešili z prvenstva ... inak je to predovšetkým turnaj, na ktorý sa najviac teší tím Sharks Zvolen. Zvíťazili na ňom totiž už šesťkrát. Tento ročník ho okorení aj účasť výberu Slovenska do 23 rokov.

Zo známych hokejistov by mali v Banskej Bystrici štartovať Michal Chovan, ktorý mal štartovať aj na domácom šampionáte, no napokon sa v Steel Arene nepredstaví. Nebude však na ňom chýbať brankár Patrik Polc, ktorý na OC štartuje pravidelne. Za zvolenských "žralokov" nastúpi v obrane hokejový brankár Marek Šimko. Z ďalších mien spomenieme Romana Petríka, juniorského reprezentanta Martina Pospíšila, Tomáša Klempu, Jána Brejčáka, Mateja Tomeka, Petra Šišovského, Patrika Koyša, Emila Bagina, alebo Tomáša Klímu. V drese tímu Victory Investments pod vedením hlavného organizátora Martina Cabana by mali nastúpiť Radovan Bondra, Ján Sýkora, Peter Valent či majster Slovenska a účastník MS 2019 Tomáš Zigo. Niekoľko známych mien sa predstaví aj v tíme Hokejový svet, tím  sa bude o Michala Kabáča, Martina Nemčíka, Róberta Vargu, Mateja Giľáka či Maroša Surového.

PREHĽAD DOTERAJŠÍCH VÍŤAZOV:

2010 Sharks Zvolen
2011 Sharks Zvolen
2012 Sharks Zvolen
2013 Sharks Zvolen
2014 Sharks Zvolen
2015 Chlapci z Martina
2016 Sharks Zvolen
2017 Liptovský Mikuláš Wings
2018 Sharks Zvolen

zdroj: hokejbal.sk

zdroj: hokejbal.sk

zdroj: hokejbal.sk