Gréci po dvoch "zemiakových" medailách túžia konečne po úspechu

Tridsaťjedenročný útočník Grécka Nicholas Pitsikoulis patrí na MS v Košiciach medzi najlepších hráčov svojho tímu. V štyroch dueloch nazbieral 6 bodov (3+3) a spolu so svojimi spoluhráčmi by chcel zo Slovenska odísť z medailou. 


Gréci hrali v utorok zápas o prvé miesto v B-skupine s Kanadou a bol to skvelý duel. "Javorové listy" napokon triumfovali 4:3. "Rivalita medzi nami a Kanadou je veľká. V každom zápase je veľa emócií. Zdolali sme ich už v minulosti. Chceli sme byť prví, oni chceli byt prví tiež. Oba tímy bojovali tvrdo," povedal Pitsikoulis. Zápas bol naozaj tvrdý, v jednej chvíli sedelo na trestnej lavici až sedem hráčov.

zdroj: hokejbal.sk
Grékom teda druhé miesto v skupine zaistilo do štvrťfinále nepríjemného súpera - Fínsko. "Pozerali sme pár ich zápasov. Videli sme ich hrať proti Česku a aj zápas predtým s USA. Majú skúsený a dobrý tím, skončili tretí v ťažkej skupine. To, že sú tretí neznamená, že majú zlý tím. Naopak, majú veľmi dobré mužstvo. Musíme sa dobre pripraviť. Ak budeme tvrdo makať, dosiahneme dobrý výsledok," dodal Pitsikoulis.

Pitsikoulis by chcel na MS v Košiciach získať s Grékmi medailu. V roku 2015 v Zugu prehrali v súboji o bronz s Českom a rovnakému súperovi podľahli v súboji o 3. miesto aj o dva roky neskôr. "Preto už konečne chceme nejakú medailu. Bolo by to úžasné pre tím a pre všetkých ľudí okolo. Dúfame, že sa to podarí. Pracovali sme veľmi tvrdo, naozaj ju chceme. Dúfame, ze tento rok to vyjde."

Hráči gréckeho tímu pred zápasom s Kanadou sledovali duel Slovenska s Českom, ktorý sa hral vo fantastickej atmosfére pred 4.500 divákmi. "Bolo veľa fanúšikov, skvele povzbudzovali. Hráči sú potom dobre naladení a intenzita zápasu bola veľmi vysoko. Oba timy makali, sú to dve vynikajúce mužstvá," uzavrel Pitsikoulis.