Marjeta chváli Slovákov, Fíni sa pokúsia o organizáciu MS

Fínski hokejbalisti zanechali na MS v Košiciach vynikajúci dojem. Ich kvalitu ocenili hráči, ale po finálovom dueli so Slovenskom aj vyše 6-tisíc divákov v Steel Aréne.


Pred súbojom o zlato sa mnohí návštevníci obávali o výsledok. Vraví sa totiž, že na jednom turnaji sa s rovnakým súperom dvakrát neprehráva. Pred Fínmi mali Slováci rešpekt, ale napokon svoju úlohu zvládli. "Chceli sme vyhrať, ale Slováci mali výborné mužstvo. Zvíťazili a my už s tým nič nenarobíme, ale som neskutočne hrdý na náš tím," povedal pre náš web obranca Taneli Marjeta.

zdroj: hokejbal.sk
Každý slovenský hráč však hovoril o svojom finálovom súperovi s obrovským rešpektom, Fíni odohrali naozaj fantastický turnaj. Druhé miesto zrejme ocenia až časom. "My sme si pred MS verili. Samozrejme, že keby nám pred odletom povedali, že budeme vo finále, možno by sme tomu neverili. Teraz po prehre to berieme samozrejme zle, ale druhé miesto je obrovský úspech," dodal Marjeta.  

Napriek úspechu však Fíni oslavy nenaplánovali. "Mali sme skorý let, takže nebol čas," prezradil Marjeta. Fínskeho obrancu sme sa po skvelom úspechu spýtali aj na to, ako vo Fínsku druhé miesto na MS zarezonuje v zmysle organizácie svetového šampionátu. "Chceli by sme svetovú elitu privítať u nás, všetci v to veríme." Podoru Fínom v tomto smere možno dalo aj publikum v Steel Aréne, ktoré ich odmenilo búrlivým potlskom a skandovaním. "Nemám na to slov. To je neuveriteľné aj celková atmosféra v aréne bola neuveriteľná," uzavrel Marjeta.