Fínska tlač velebí slovenských fanúšikov (VIDEO)

Fínske médiá sa vrátili k účinkovaniu svojich hokejbalistov na MS v Košiciach, no najmä ku skandovaniu slovenských fanúšikov po finálovom súboji.


Vo finále Fínsko prehralo so Slovenskom 3:4, ale diváci po zápase skandovali "Suomi, Suomi" a hráčom hostí skandovane tlieskali. "Boli sme sklamaní, ale keď vidíte, čo robí vyše 6-tisíc divákov, rýchlo nás to prešlo," povedal pre portál iltalehti.fi útočník Ville Väänänen. "Nikdy som nič také nezažil. Bol to pre nás šok. Vo Fínsku by sa pravdepodobne nikdy nestalo, aby súperovi pripravili takéto ovácie," dodal Väänänen.

Väänänen opísal aj atmosféru pri zápase: "Slovákov hnala dopredu celá hala, nič som nepočul. Musel som ísť za spoluhráčmi úlne blízko, aby sme sa počuli." Fínsky útočník bol spokojný s organizáciou a Fíni si na blízke obdobie stanovili jasný cieľ. "Slováci a Česi hokejbal milujú a organizovali MS skvele. Klobúk dole pred organizátormi. My chceme teraz vo Fínsku spopularizovať hokejbal ešte viac, aspoň tak, ako to je vo vyspelých hokejbalových Európskych krajinách," dodal fínsky útočník. 

Fínska hokejbalová asociácia vznika len v roku 2017, no hneď ju prijali ako člena Medzinárodnej hokejbalovej federácie ISBHF. Po prvý raz štartovali Fíni na MS v roku 2009 v Plzni.