SP 2019: Slovenky zdolali Britániu 5:0 (FOTO)

Slovenské juniorky zvládli aj svoj druhý zápas s Veľkou Britániou na Svetovom pohári, zvíťazili v ňom 5:0.


Slovensko - Veľká Británia 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Góly:
 5. Klimantová (Vaverčáková), 10. Leskovjanská (Halušková), 19. Klimantová (Kvasňáková), 24. Kvasňáková (Klimantová), 44. Džadoňová (Nilabovičová).

Rozhodovali: Butašová, Zedníková, Vylúčenia: 2:6, navyše Jonesová /V. Británia/ 5+TH, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 42:4

Slovensko:
Látková (22. Debnárová) – Kapičáková, N. Rybárová, Záňová, Nilabovičová, Leskovjanská, Klimantová, Halušková, Mendrejová, Štrbáková, Šimnová, Kleinová, L. Rybárová, Kvasňáková, Vaverčáková, Šulíková, Berešíková, Džadoňová.

Veľká Británia:
Jacksonová – Heathová, Raeová, Walshová, Jonesová, Rudkinová, Danielová, Turnbullová, Boardmanová, Forrestová, Crosland-Evansová, Ashtonová, Roanová, Jacobsová, Murrayová, Murdochová, Smithová, Hallová.

Marián Hambálek, tréner Slovenska: "Ak som po uplynulom zápase povedal, že sme sa ešte neprebudili, tak sme sa neprobudili celý deň. Bol to katastrofálny výkon. Obdivujem súpera, že sa takto namotivoval, ale pre nás je zložité hrať na takomto turnaji s takým týmom. Dievčatá hrajú na pol plynu a robia chyby, ktoré by robiť nemali."

Amanda Murdoch, trénerka Veľkej Británie: "Chceli sme hrať tvrdo a agresívne, čo sa nám darilo. Veľmi sme sa zlepšily oproti poslednému vzájomnému zápasu, ktorý skončil 0:11. To je pre nás veľký úspech a som na tím veľmi pyšná."

# Tím Z Skóre Body
1.  Česko  3 30:1 9
2.  Slovensko  3 17:6 6
3.  Veľká Británia  4 0:40 0