Slováci rozstrieľali Britov, ale na finále to nestačilo (FOTO)

Slovenskí juniori vo svojom poslednom zápase v základnej skupine deklasovali Veľkú Britániu 11:0, ale na Svetovom pohári si v nedeľu zahrajú len o 3. miesto s Českou republikou.


Veľká Británia - Slovensko 0:11 (0:4, 0:5, 0:2)
Góly:
10. Korbíni (z trestného strieľania), 11. Danielčák (Čuchran, Mešár), 12. Siakeľ (Kupčo), 15. Kupčo (Hodál, Siakeľ), 17. Mešár (Danielčák), 20. Šoka (Burdíček, Bender), 23. Mešár (Danielčák, Burdíček), 24. Siakeľ (Kupčo), 29. Kupčo (Thomka, Pavlák), 33. Siakeľ (Kupčo), 38. Kupčo (Siakeľ)
 
Rozhodovali: Vrba, Zbořil, vylúčení: 2:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, strely na bránku: 12:81

Veľká Británia:
D. Rae - Jackson, Anderson, Waters, Edge, Howie, Woodcock, Rudkin – Cox, Bolstridge, A. Rae, Harrison, Wilson, Holicka, Jewitt, Bonewell, Caims, Dennis, Bourne, Blavo

Slovensko:
Borovský (23. Hrubovský) – Mešár, Pajer, Šarluška, Hodál, Svitana, Bender, Vojtašák – Hrivnák, Korbini, Danielčák, Siakeľ, Čuchran, Kupčo, Thomka, Šoka, Burdíček, Pavlák, Sever, Mešár, Kuchta, Šamaj

Ľubomír Liška, tréner Slovenska: "Hrali sme, to, čo sme chceli. Strieľali sme a hrali kombinačne. Dali sme niekoľko pekných gólov. Tešíme sa na zítra na súboj o tretie miesto."

Viliam Holička, tréner Veľkej Británie: "Vedeli sme o sile Slovákov. V defenzíve sa nám darilo prvých pät minút, ale potom nás Slováci prečíslovali, vedeli si dobre prihrávať. Snažili sme sa hrať disciplinovane, ale nie vždy sa to darilo. Veril som, že strelíme gól aspoň v presilovke. Tak snáď to vyjde zajtra v súboji o piate miesto proti Českej pätnástke. Už dopredu musím poďakovať za vynikajúci turnaj, veľmi sa nám tu páči."