Ladies Cup napíše piatu kapitolu

Tradičný ženský hokejbalový turnajLadies Cup bude tento rok  jubilejný, nakoľko sa v nadchádzajúci víkend 27. - 28.augusta koná už jeho 5. ročník.


Ako aj po iné roky, uskutoční sa na hokejbalovom ihrisku v Spišskej Belej, no a z roka na rok toto podujatie získava na popularite. Aj tentokrát sa spoločne zídu v hojnom počte hráčky nášho obľúbeného športu, aby zabojovali o cennú trofej. Do bojov zasiahne dokopy 6 týmov, dva z nich aj s účasťou spoza hraníc – z Českej republiky.

"Myšlienka tejto tradície sa zrodila v tíme LADIESIEK po návrate z nášho prvého vystúpenia na medzinárodnej pôde v TampaBay, kde sa v roku 2014 pod hlavičkou ISBHF konali historicky prvé Majstrovstvá sveta nežného pohlavia v kategórii MASTERS. Od tohto roku sa traduje aj vznik nášho tímu a keďže sme začali fungovať a pripravovať sa ako súčasť hokejbalového sveta na ďalšie majstrovstvá, prvý Ladies Cup sme zorganizovali už v lete 2015 . Odvtedy sa stal neodmysliteľnou zložkou našej prípravy,“ povedala jedna z organizátoriek ako aj hráčka tímu Ladies Slovakia, Katarína Chlpáňová.

Tradícia sa ujala okamžite, a tento turnaj je neodmysliteľne spojený s mestečkom spod Tatier – Spišská Belá. Práve tam Ladiesky našli spriaznené duše, a dodnes každý ročník pripravia v spolupráci so zástupcami Spišskobelianskéhohokejbalu v spolupráci s mestom.

"Naša poklona patrí všetkým zo Spišskej Belej a blízkeho okolia, ktorí sa stali už neodmysliteľnou súčasťou organizačného tímu, či už od pomoci so zorganizovaním nášho Ladies bufetu, až po technickú stránku kam patrí tím časomeračov, alebo rozhodcov, ktorí sú ochotní prísť a nezištne prispieť počas oboch víkendových dní svojou účasťou. Ako všetci dobre vieme,  v našom športe to funguje iba vďaka srdciam a nezištnej zanietenosti všetkých ľudí, ktorí sa mu venujú. Aj Ladies Cup funguje vďaka takýmto dobrovoľníkom, za čo ešte raz obrovská vďaka všetkým," dodala Chlpáňová. 

O tom, že hokejbal je naozaj v prvom rade o srdciach svedčí aj fakt, že tentokrát príde úvodné otváracie bully dievčatám hodiť veľká osobnosť – štvornásobný seniorský majster sveta Boris Oravec. Jednoducho som zodvihla telefón s tým, že čo ak motyka vystrelí? A tento Pán hokejbalista na moju otázku, či nás poctí účasťou odpovedal: "Samozrejme, pre mňa bude česť prísť“.

Aj takéto sú hokejbalové duše.

Katarína Chlpáňová

zdroj: hokejbal.sk

zdroj: hokejbal.sk