MS 2021 sa uskutočnia v kandskom meste Brandon

Kanadské mesto Brandon bude hostiť majstrovstvá sveta v hokejbake mužov a žien v roku 2021. Informovalao tom Kanadská asociácia hokejbalu (CBHA).


Brandon je druhé najväčšie mesto v provincii Manitoba. Nachádza sa v juhozápadnom rohu provincie na brehoch rieky Assiniboine, približne 133 km západne od hlavného mesta provincie Winnipeg. Brandon vybrali spomedzi štyroch posudzovaných oficiálnych ponúk, pričom ďalšie ponuky boli od Calgary, Lavalu a St. John's. MS malo záujem usporiadať viac ako 20 komunít a skupín z celej Kanady. "Boli sme nadšení kvalitou všetkých ponúk, ktoré sme dostali a zvážili,“ poznamenal prezident CBHA Steve Power. "Brandon nám však ukázal skvelý plán podujatia, solídny obchodný plán s podporou od rôznych partnerov a niektoré jedinečné koncepty, ktoré tímu Kanady umožnia mať najlepšiu šancu na úspech na MS. Všetky ponuky boli pôsobivé, ale vieme, že sme si vybrali dobre."

"Sme nadšení, že môžeme spolupracovať s CBHA, aby sme priniesli špičkový hokejbal do nášho mesta i krajiny, a tešíme sa, že sa nám podarí usporiadať tento turnaj. Ďakujeme za dôveru, ktorú sme dostali a tešíme sa z príležitosti, aby celé naše mesto privítalo svetovú elitu,“ povedal Graham Harvey, výkonný riaditeľ Brandon First.

MS sa budú hrať v hale Keystone Center. Svetový šampionát Kanada usporiada po tretí raz po Toronte 2001 a St. John's 2013, celkovo pôjde o 14. MS v histórii. Predbežný termín podujatia je 11. - 19. jún, tento dátum ešte podlieha schváleniu od Medzinárodnej hokejbalovej federácie ISBHF. Webová stránka a sociálne siete oznámia organizátori v nasledujúcich mesiacoch.