Reprezentácia - MS juniori články

MSJ odštartovali zámorským derby
Majstrovstvá sveta juniorov v Sheffielde odštartovali zápasmi USA a Kanady. Naše tímy sa dnes predstavia v kategóriách U16 a U18 popoludní. Prinášame vám program prvého hracieho dňa.
Držíme ti palce Sheffield!
Po českých mestách Most, Písek, Strakonice a naposledy metropole Slovenska Bratislave, sa svetový juniorský šampionát sťahuje opäť o niečo ďalej. Sheffield je na veľkolepý turnaj pripravený a my veríme, že nám opäť prinesie množstvo radosti.
Tímy SR budú v Sheffielde obhajovať tri tituly
Slovenské hokejbalové výbery do 16, 18 a 20 rokov čakajú od 6. do 12. júla juniorské majstrovstvá sveta v Sheffielde.
Dušan Danko svojmu tímu verí, podľa neho je dvadsiatka opäť veľmi silná
Posledným trénerom, s ktorým sme sa zhovárali pred odchodom na MSJ do Shefieldu, je Dušan Danko, tréner Slovenska U20. Podľa neho je okrem nás najväčším favoritom na zlato Česko a Kanada.
Každý kto ma pozná vie, že druhé miesto je pre mňa prehrou, hovorí tréner U18 Zdenek Jurčák
Služobne najstarším trénerom na MS juniorov v Sheffielde bude Zdenek Jurčák. Do Sheffieldu cestuje s motiváciou pripísať si zlatý hetrik, keďže s U16 získal v Písku v roku 2012 prvý titul, s tým istým mužstvom ho v Bratislave pred dvoma rokmi obhájil s U18. Veríme, že aj tu bude platiť - do tretice všetko dobré.
Krstní otcovia skupín hýria optimizmom
Ako sme vám už prezradili, svetový juniorský šampionát budeme mapovať spolu s trojicou odborníkov, ktorí budú z pozície krstných otcov sledovať svoju určenú skupinu. Päť dní pred odchodom na MS vám prinášame ich prvé poznatky na prípravu, nomináciu a odhady na celkové umiestnenie.
Tréner U16 Ladiver: Ciele máme jasné, ale obhájiť titul je vždy tažšie
Na MS do Sheffiedlu cestujú všetky tri naše výbery s vizitkou úradujúcich majstrov sveta. My sme sa pred šampionátom zhovárali s trénermi všetkých výberov, ako prvý vám prinášame rozhovor s Milanom Ladiverom, ktorý je spoločne s Ľubomírom Liškom trénerom výberu U16.
Skupiny MSJ v Sheffielde majú svojich krstných otcov
MS juniorov v Sheffielde budeme sledovať spoločne s tromi odborníkmi. Každá skupina dostala svojich krstných otcov, ktorí budú spolu s nami mapovať priebeh celého šampionátu.
Nominácie výberov Slovenska na MS juniorov v Sheffielde
Na MS juniorov v Sheffielde, ktoré sa konajú od 6. do 12. júla, bude Slovensko obhajovať tituly majstrov sveta vo všetkých troch kategóriách. Tréneri všetkých výberov uzavreli konečné nominácie na svetový šampionát.
Nominácia reprezentácie U20 na Országh Cup
Na najväčšom hokejbalovom turnaji na Slovensku sa okrem reprezentácie U18 predstaví aj reprezentácia U20. Prinášame vám zoznam nominovaných.
Nominácia reprezentácie U16 na druhé sústredenie do Martina
Slovenská reprezentácia do 16 rokov sa v rámci prípravy na MS v Sheffielde stretne na ďalšom sústredení v Martine. Tréneri Ladiver a Liška naň oznámili nomináciu hráčov.
Nominácia Slovenska U18 na Országh Cup
Slovenskú hokejbalovú reprezentáciu do 18 rokov čaká v rámci ďalšej prípravy pred MS kvalitný turnaj Országh Cup. Prinášame vám zoznam nominovaných na túto akciu.