Gríger potiahol Poprad, Pirátom vyšiel úvod sezóny nad očakávanie

Popradčania nemali pred štartom novej sezóny veľké oči a chcú kráčať súťažou od zápasu k zápasu. A darí sa im to nad očakávania. 

Po prehre v 1. kole na pôde majstra z Považskej Bystrice 3:5 čelili Piráti ďalším súperom z top štvorky. Cestovali na pôdu vicemajstra, doma ich čakala Skalica a minulý víkend zakončili ťažký štvorzápas na ihrisku v Nitre. A z týchto duelov vyťažili 8 bodov. "Žreb k nám nebol veľmi milosrdný a pripravil nám hneď na začiatok sezóny ašpirantov na titul. Môžem konštatovať, že sme spokojní so začiatkom, no sezóna je dlhá a verím, že víťazstvá proti takýmto súperom budú naším odrazovým mostíkom do ďalších kôl," uviedol Gríger.

Pod Zoborom uspeli Piráti v zápase, v ktorom "každý chvíľku ťahal pílku." Takto zhodnotil duel aj tréner hostí Sminčák. Popradský útočník uviedol: "Bol to zápas ako na hojdačke. Prvú tretinu sme začali veľmi dobre, mali sme tlak, a podarilo sa nám streliť dva góly. Potom náš tlak opadol, prestali sme behať, začali sme robiť chyby a súper sa začal dostávať do nebezpečných príležitostí a ešte do prestávky stihol vyrovnať. Druhá tretina bola z našej strany katastrofálna, súper mal v tejto pasáži hry najväčšiu šancu zlomiť zápas. Absolútne sme neplnili pokyny trénera, nebehali sme a bolo veľké šťastie, že po 2. tretine to bolo len 3:2. Pred treťou tretinou sme si niečo v šatni povedali, no hneď na začiatku tretej tretiny nás pribrzdilo oslabenie, ktoré sme dokázali ubrániť a vzápätí sa nám naskytla presilovka a šanca vyrovnať, čo sa nám aj podarilo. Myslím si, že od vyrovnania sme už potom boli lepším tímom a dokázali sme dotiahnuť zápas do víťazného konca. Chcel by som aj pochváliť nášho brankára Jurského, ktorý nás naozaj podržal počas druhej tretiny a dal nám šancu na víťazstvo."

Práve dve presné rany Grígera znamenali pre Poprad tri body, devätnásťročný útočník strelil v lige dva góly za A-tím po prvý raz. "Za mužov hrám už nejaký čas a pomaly si začínam zvykať na mužský hokejbal, ktorý je oveľa tvrdší, rýchlejší a vyrovnanejší. Takže dvojgólový zápas určite poteší a je to pre mňa aj motivácia pracovať na sebe ďalej. Lebo vidím, že to má zmysel. Som rád, že sa mi podarilo takto prispieť tímu k dôležitému víťazstvu a zisku troch bodov."

Najbližší zápas odohrajú Piráti v Košiciach a po vydarenom štarte si brúsia na ďalšie body. Môžu ísť aj v tejto sezóne vysoko. "V tejto fáze je ešte ťažké predpovedať budúcnosť, umiestnenie môže ovplyvniť viacero faktorov. Káder sme omladili, no ostali aj skúsení hráči a myslím si, že táto kombinácia prináša svoje ovocie. Momentálne máme asi najlepšie podmienky na Slovensku, trénujeme v hale na veľkom ihrisku. Ak sa budeme k tréningom a zápasom stavať zodpovedne a pracovať na sebe, tak nemáme problém zdolať hocijakého súpera, čo sa ukázalo aj teraz. Sme skvelá partia a keď v zápasoch do toho dáme emóciu a srdce, sme nebezpeční. Verím, že v tejto sezóne pôjdeme čo najďalej," uzavrel mladý útočník.