Prognózy pred finále - Ako to vidia hráči ostatných mužstiev?

Pred štartom finálovej série SHbE mužov sme oslovili zástupcov hráčov z ostatných extraligových mužstiev. Otázka bola pre každého rovnaká: Kto podľa vás získa titul a prečo?

Šimon Cmar, brankár Vranova nad Topľou: "Podľa mňa získa titul Považská Bystrica. Momentálne sú v dobrej zostave a zápas čo zápas v play off hrajú lepšie."

Oliver Pukalík, Leaders Ružinov: "Obidva tímy majú veľkú kvalitu na každom poste a myslím si, že sú veľmi vyrovnané. Obidva v tomto play off už dokázali prejsť aj cez veľmi dobrých súperov a hlavne v semifinále si dokázali poradiť vo veľmi náročných zápasoch. Ak mám vybrať favorita, tak poviem, ze rozhodujúca by mohla byť výhoda domáceho prostredia, ktorú by v prípadnom 5. finálovom zápase mala Skalica. Môže to ale dopadnúť hocijako, rozhodovať budú určite maličkosti. Skalica aj Považská Bystrica sú vo finále zaslúžene a teším sa na ich súboj."

Adam Belák, Nitrianski Rytieri: "Ťažko tipovať tuto sériu. Vôbec nemam tip na víťaza ale skúsenosti sú na strane Skalice. Viem len to že bude to výborný hokejbal." 

Tomáš Pastorek, Kometa Vrútky: "Môj názor je, ze zvíťazí Skalica, nakoľko má vo finále výhodu prvých zápasov doma, kde je veľmi silná a ťažko sa tam vyhráva, taktiež ma skvelých fanúšikov, ktorý ju určite vyburcujú do výborného výkonu. To isté sa dá povedať aj o fanúšikov PB a ich domácej pôde. Môj tip je teda ze sa rozhodne až v 5. Zápase, ktorý sa bude v prípade, ze mam pravdu hrať v Skalici, kde Skaličania využijú domáce prostredie a po minuloročnom zaváhaní vyhrajú titul." 

Libor Teplický, Poprad: "Titul podľa mňa získa Považská Bystrica. Ako bývali hráč som ostal ich fanúšikom a veľmi im držím palce aby sa im to podarilo. Myslím si že majú aktuálne najlepšiu formu sú aj hladný po úspechu. Môj typ je 3:1 pre PROTEF."

Marek Kanich, LG Bratislava: "Môj čierny kôň od začiatku sezóny bola Nitra. A keďže Skalica cez ňu postúpila, myslím si, že titul bude tento rok ich. Považská hrá jednoduchý ale účelný hokejbal no Skaličania si to ustrážia. Výhodu majú v domácom prostredí, výbornú formu má Rišo Válek, obrovskú motiváciu má Rampáček ukončiť svoju kariéru titulom. A aj keď Skalica nemá najmladšie mužstvo, skúsenosti hrajú v jej prospech."