Majster sa musel uspokojiť s bronzom, trénerovi Šalkovi chýbalo v mužstve viac motivácie

LG Bratislava mala v tejto sezóne opäť majstrovské ambície. Štvrťfinále s Popradom zvládla na výbornú, no v semifinále narazila na Považskú Bystricu a v sérii jej podľahla 1:3.

My sme sa o celej sezóne porozprávali s trénerom tímu Jaroslavom Šalkom.

Ako by ste zhodnotili sériu s Považanmi?
"Úplne jednoducho. Vyhrali tri zo štyroch zápasov a preto zaslúžene postúpili do finále. Myslím si, že za to, akou zmenou prešli od začiatku sezóny a ako to zvládli, si to aj zaslúžili. Mali potrebné šťastie a hlavne ho mali podložené hráčskou kvalitou a výbornou aktuálnou formou."

Čo vám chýbalo oproti vlaňajšej sezóne?
"Absentovala nám totálne motivačná zložka po vlaňajšej sezóne. Nie u všetkých, ale u veľkého množstva hráčov áno. O tom svedčí aj to, že v rozhodujúcom zápase v Považskej Bystrici museli hrať obrancovia v útoku, aby sme poskladali aspoň tri kompletné útoky a to na rozbehnutého súpera hrajúceho vo veľkej eufórii po vyradení Pruského nemohlo stačiť. A ani to nestačilo."

Prekvapila vás niečím Považská Bystrica? 
"Ani nie. Hrali to, čo sme čakali. Teda rýchlo a boli veľmi efektívni v koncovke. Semifinále im jednoducho chutilo viac ako nám a ako som už spomínal, boli lepší preto zaslúžene postúpili."

Ako ste spokojný s hrou posíl, ktoré prišli pred play off?
"Myslím si, že boli posily, zapadli veľmi dobre. Tomáš Vidlár aj Filip Simon boli prínos pre našu hru, dali do toho kus emócií a bojovali, ako keby u nás hrali roky. To iste aj Robo Pukalovič. Odovzdal v prospech mužstva to najlepšie a takisto bol veľký prínos. Všetci patrili medzi lepších hráčov v mužstve. Ale v každom prípade chcem poďakovať každému jednému hráčovi čo nastúpil čo i len na jeden zápas v sezóne, ale hlavne tým, čo odtiahli celu sezónu. Obetovali tomu kopec svojho voľného času a bez nich by sme sa nedostali ani do play off. A samozrejme aj ľudom, čo sa o nich starali. Sponzorom, bez ktorých je už nereálne robiť tento šport. Je veľmi náročný a veľa ľudí si nevie ani predstaviť, aké je náročné zvládnuť finančne aj časovo také množstvo zápasov po celom Slovensku od Skalice až po Vranov. Preto je škoda, že sme to nedotiahli ešte o krok ďalej. Ale čo už, aj takéto sezóny prináša šport."

Ste sklamaný, alebo u vás prevláda skôr reálny pocit a beriete to ako fakt, že tento rok bol váš súper lepší? 
"Sklamaný som, ale to som vždy keď prehráme posledný zápas v sezóne. Na druhej strane za uplynulé tri sezóny máme všetky tri medaile a vážime si v takto vyrovnanej extralige každú jednu. Tiež mi na pokoji nepridal problém, ktorý nastal po 5. kole. Nikdy som nezažil a ani som o takom niečom nepočul, a to si pamätám dosť, aby sa niekto pokúšal kvôli svojej ješitnosti poškodiť mužstvo ako to spravil v tejto sezóne jeden pán z nášho realizačného tímu. Po odchode od mužstva prehováral hráčov, aby nehrali. Je to pre mňa nepochopiteľné a ešte v sezóne, keď majú títo hráči možnosť hrať na MS a on je jeden z členov realizačného tímu reprezentácie. Ale tak zažiť musím asi všetko a toto mi ešte asi chýbalo."

Koho favorizujete vo finále?
"Vo finále nech vyhrá lepší. Či to bude Považská, alebo Skalica, určite to bude zaslúžene."