Nitre nevyšiel posledný krok, Holaza však vzdal Rytierom hold

Mimoriadne dramatická bola séria medzi Skalicou a Nitrou, ktorá rozhodla o finalistovi SHbE mužov. Oba tímy vždy dokázali zvíťaziť na svojom ihrisku a keďže túto výhodu mala Skalica o jednu navyše, stretne sa v súboji o titul proti Považskej Bystrici.

Nitra v piatom rozhodujúcom zápase viedla 2:1, no náskok stratila. Ďalší priebeh bol ako na hojdačke. Rytieri dokázali vyrovnať na 3:3 a po góle Holazu na 4:3 boli na kraji priepasti. Devätnásť sekúnd pred koncom však napriahol Poliaček a poslal zápas do predĺženia. V ňom rozhodol najproduktívnejší hráč play off Richard Válek. "Chcem poďakovať chlapcom za predvedený výkon v celej play off. Ukázali sme silné stránky a vieme, kde musíme popracovať. Mrzí ma to za chalanov, dali do toho všetko, podarilo sa nám vyrovnať 20 sekúnd pred koncom, ale súper dal o jeden gól viac. Slová sa hľadajú ťažko, sú to mladí chalani, vytúžený krok do finále sme neurobili. Ale vyhrali skúsenosti a partia, ktorá je dlho pokope. Gratulujem Skalici a držím im palce vo finále tak isto ako jej súperovi," povedal na klubovom facebooku tréner Nitry Aurel Nauš. 

Nitra tak neobhájila postavenie z vlaňajšej sezóny, keď získala bronz, ale ešte väčší úspech mala naozaj na dosah. "My sa musíme poučiť z chýb a verím, že to v ďalšej sezóne vyšperkujeme," dodal Nauš.

Skaličania si naopak po roku opäť zahrajú vo finále, no cestu k nemu si museli naozaj vydrieť. "Myslím si, že séria s Nitrou priniesla všetko čo mala, fanúšikovia si prišli na svoje a bolo to veľmi vyrovnané. Nitra má mladé, ale takticky veľmi vyspelé mužstvo, klobúk dole pre ňou. Hrali výborný hokejbal, dokázali reagovať na situácie a v štyroch zápasoch dokázali jeho záver zvrátiť na svoju stranu. V tom poslednom sme to už však boli my a som rád, že sa to podarilo. Tešíme sa na finále," povedal útočník Záhorákov Michal Holaza.