Skvelá správa pre fanúšikov, MS juniorov sa o rok uskutočnia na Slovensku

Slovensko sa v roku 2024 opäť stane organizátorom významného podujatia.

Po tom, čo majstrovstvá sveta juniorov v roku 2020 v Žiline zastavila pandémia koronavírusu, preložili podujatie o dva roky. Vlani však situáciu vo svete skomplikoval vojenský konflikt na Ukrajine a zámorské tímy sa kvôli bezpečnosti obávali vycestovať do Európy. Slovensko tak prišlo o druhú možnosť zorganizovať šampionát. Skvelá správa však je, že do tretice by malo všetko vyjsť tak, ako o tom hovorí známe porekadlo. 

Medzinárodná hokejbalová federácia ISBHF na svojom zasadnutí rozhodla o tom, že Slovensko bude v roku 2024 hostiť MS v kategóriách do 16 a 18 rokov. "Tým, že sme mali šampionát organizovať aj predtým, podpora a rozhodnutie ISBHF boli jednohlasné. Teší ma, že sme opäť dostali dôveru. Teraz nás čaká tvrdá drina, aby sme mohli pripraviť svetovej juniorskej elite nezabudnuteľný týždeň," uviedla Diana Kosová, členka výkonného výboru SHbÚ a viceprezidenta ISBHF. 

V roku 2020 padla voľba zorganizovať šampionát v Žiline. Kde sa bude hrať o rok, zatiaľ nie je jasné, vedenie Slovenskej hokejbalovej únie intenzívne pracuje na viacerých možnostiach. "Určite ako prvú oslovíme opäť Žilinu. Má existujúcu športovú infraštruktúru, zimný štadión v tomto meste disponuje dvoma plochami. A k voľbe Žiliny ako miestu konania prispel nepochybne aj dobrý rozvoj tohto športu v Žilinskom kraji. Navyše máme s týmto mestom niekoľkoročnú overenú spoluprácu. V hre sú však aj iné možnosti, verím, že sa vyjasní čo najskôr," uviedol viceprezident SHbÚ Marián Hambálek.