Rábek má za sebou premiéru u mužov, okorenil ju víťaznou prihrávkou

Hokejbalistov Skalica posilnil pred štartom jarnej časti 19-ročný obranca David Rábek a na svoje konto si pripísal už aj svoj prvý bod v extralige mužov.

Mladý obranca je hráčom Roconaby Zohor. Ponuka od vicemajstra prišla nečakane, no veľmi sa jej potešil. "Tréner dvadsiatky Michal Salajka ma zavolal na reprezentácie a asi som sa mu zapáčil. Následne som dostal ponuku od neho aj do Skalice," povedal nám Rábek. Čo od neho na Záhorí čakajú však zatiaľ do detailov nerozoberali: "Až tak detailne sme sa zatiaľ nerozprávali. Neprebrali sme zatiaľ ani herné veci, išlo prvotne o to, či by som mal záujem. Milo ma to prekvapilo a veľmi sa tomu teším."

Rábek nastúpil vo svojom prvom zápase v SHbE mužov v sobotu na pôde Leadersu Bratislava. "Moje pocity pred zápasom aj počas neho boli dobré. Chalani mi pomáhali. Aj keď som urobil chybu, tak ma podporovali. Výkon mužstva hodnotím dobre, chalani makali a boli obetaví."

Na konci duelu si nová posila Skalice pripísala aj svoj prvý bod. A nie hocijaký. Prihrávkou v 44. minúte vysunul do brejku Rampáčka a ostrieľaný harcovník následne rozhodol o triumfe hostí 3:2. "Pozeral som, že ich mužstvo striedalo a hráč na ich modrej išiel do toho ležérne. Napadol som ho, získal loptičku a ´žabkou´ som poslal Rampáčka do nájazdu, ktorý blafákom zakončil," opísal Rábek rozhodujúci moment duelu, v ktorom chýbal Milan Sobol, pokladník klubu. Rábeka však napriek tomu prvý štart i bod v novom drese bude niečo stáť. "Áno, hneď som dostal túto informáciu," podotkol so smiechom. 

Mať za spoluhráča trénera slovenskej dvadsiatky prináša výhody, Rábek si to uvedomuje. Na MS sa však chce dostať vďaka výkonom. "To že Michal Salajka je môj spoluhráč beriem ako plus, ale hlavne sa teším z toho, že môžem trénovať s takými kvalitnými hráčmi akí sú v Skalici. To mi určite pomôže."

Vo víkendovom dvojkole cestuje Hokejmarket na východ republiky, Rábek by v zostave nemal chýbať. "Na východ by som mal ísť, zvyšok sme ešte neriešili. Čo sa týka účasti v ďalších zápasoch, to sa dohodneme počas ďalšieho týždňa," uzavrel talentovaný zadák.