Kolenčík zložil Považanov hetrikom: Bol som na správnom mieste

Nitrianskym hokejbalistom sa naďalej darí, masívne odchody zatiaľ na mladom mužstve nezanechali žiadnu negatívnu stopu.

Naposledy sa Rytieri predstavili doma, v sobotu zdolali Považskú Bystricu 5:3. Súpera zlomili v tretej tretine, keď dvoma gólmi naklonili misky váh na svoju stranu. "Za mňa to bol doposiaľ najťažší zápas na domácom ihrisku. Už viackrát sme ukázali, že sa vieme dostať späť do zápasu aj za nepriaznivého stavu. Kľúčové boli góly do šatne v prvej a druhej tretine. Pred treťou tretinou sme si povedali, že skúsime zvýšiť tempo a niečo nám tam padne. Som rád, že nám to opäť vyšlo," zhodnotil zápas Martin Kolenčík.

Útočník Rytierov v tomto zápase žiaril, Buliša v bránke hostí prekonal trikrát. "Prvé dva góly boli po akcii celej formácie, ja som stál na správnom mieste a loptičku som dotlačil do brány. Tretí gól sme išli 2 na 1 rozhodol som sa vystreliť a na dva krát mi to tam padlo," opísal Kolenčík.

Nitre sa tak darí aj po generačnej výmene, v tabuľke je usadená v prvej štvorke. Doma ešte nestratila ani bod. "Hrať doma je vždy výhoda. Svoje ihrisko poznáme najlepšie a samozrejme keď hráme pred očami kamarátov, alebo rodiny, je to motivácia navyše. Makáme, aby to takto pokračovalo aj naďalej."

Po vlaňajšej sezóne tak môžu pod Zoborom opäť myslieť na medailové pozície. Výkony v základnej časti tomu napovedajú. "Určite je cítiť, že odišli starší skúsení hráči. Ale stále sme zostali dobrá partia a s tým prichádzajú aj výsledky," uzavrel autor hetriku.

FOTO: Rastislav Búgel