Výber U23 potešil, tréner však nie je úplne spokojný

Po turnaji Országh Cup sme sa porozprávali s trénerom SR U23 Mariánom Longauerom.

Ako ste spokojný s vystúpením SR 23 na Országh Cupe?
"Vzhľadom na fakt, že pracujeme a poznáme chlapcov už niekoľko rokov, popravde sme čakali viac. Je jasne vidieť kto trénuje pod dobrým trénerom a kto sa v extralige vezie popri starších skúsenejších hráčoch." 

Ktorí hráči vás potešili, ktorí možno sklamali?
"Nebudem konkretizovať, aby som nikoho neurazil, pretože výkonnosť je v mladšom veku vždy kolísavá a ten kto počas Országh Cupu sklamal môže už budúcu sezónu zažiariť na majstrovstvách sveta v U23 a naopak hráči, ktorí milo prekvapili a  teraz ich pochválim, tak môže im stúpnuť sláva do hlavy a noštek bude smerovať do nebies. A potom si s ním v Pardubiciach neporadím (úsmev). Určite niektorí sklamali a aj sme im to po turnaji naznačili, a niektorí potešili. Tí dostali jaj jemnú pochvalu."

Kedy ste mali pocit, že by ste sa mohli dostať až do finále?
"V sobotu sme sa hľadali a skúšali sme nové veci oproti minulým stretnutiam. To určite narobilo v hlavách našich zverencov myšlienkové pochody a neboli si istí v hre. V nedeľu to už bolo výborné a v podstate vo štvrťfinále sme sa už cítili ako silní kolektív a verili sme, že to zvládneme."

Kostra tímu na MS do Pardubíc je asi jasná, napriek tomu sa pýtam, budú nejaké zmeny?
"Oproti zostave z OC sme vykonali niekoľko zmien a doplnili sme hráčov podľa potreby. Už čoskoro zverejníme schválenú konečnú nomináciu do Pardubíc."

V čom je najväčšia sila tohto výberu a kde ho naopak tlačí topánka?
"Jednoznačne to je kolektív , taký sme ešte nemali. Nechcem veľmi chváliť, ale ostal som po turnaji veľmi milo prekvapený a verím, že to chlapci udržia v tejto vlne. Asi najviac nás tlači finálna fáza útoku a zakončenie končiace gólom. To je však v mladom veku dosť bežné, ale musíme to dotiahnuť ."

Koľko kempov máte v najbližšom období v pláne?
"Stretneme sa ešte raz vo Vrútkach týždeň pred turnajom Euro Cup a tam by sme chceli doladiť detaily. Touto cestou chcem poďakovať SHbÚ za všetko, čo pre nás robia."