Leaders ťahajú matadori, ale aj góly Bobála

Prinášame vám návrat k stretnutiu Leaders Bratislava - Považská Bystrica.

Hokejbalisti Leadersu Bratislava prehrali v prvom kole na pôde majstra hladko 1:6, teraz túžili uspieť. A aj sa im to podarilo. Nad favoritom zvíťazili 5:4 po predĺžení, hoci prehrávali už 0:3 aj 2:4. "Je to skvelý pocit a motivácia do budúcna. Chalanov to veľmi nakoplo a povzbudilo. Myslím si, že rozhodlo srdce a neoblomnosť. Stále sme išli do každého striedania naplno s cieľom znížiť náskok súpera. A rozhodli jednotlivé nadväznosti po strelených góloch - medzi prvým a druhým bola niečo viac ako minúta a medzi tretím a štvrtým tak isto. Treba sa na to pozerať ale aj tak, že súper hral proti nám po dlhšej pauze a to bolo treba na zisk bodov využiť," uviedol pre náš web útočník Leadersu Filip Bobál.

Leaders podáva v tejto sezóne konzistentné výkony, Bobál to potvrdil: "Myslím si, že naše výkony sa neustále zlepšujú a sme súperom nepríjemnejším protivníkom ako za posledné roky. To, či to bol náš najlepší výkon ťažko povedať, tých dobrých výsledkov bolo viacero, napríklad minulotýždňová výhra v Nitre, no z hľadiska spomínaného obratu sa dá povedať, že tento zápas nám v hlavách zostane dlhšie. Ale nesmieme zaspať a treba pokračovať ďalej."

O zlepšených výkonoch Bratislavčanov hovorí aj to, že len v jednom zápase prehrali hladko, inak boli ich neúspechy len veľmi tesné. "Áno, bavíme sa o tom aj v šatni, väčšina prehier bola tesných a potrebovali sme víťazstvo, ktoré by nás nakoplo. Stalo sa tak v Nitre a teraz sme na to nadviazali. No v zápasoch máme vždy jednu z tretín slabšiu. Ak sa nám to podarí odstrániť, bude to výborné. Mužstvo sa pred sezónou posilnilo, či už o mladších hráčov tak aj o starších, ktorí nám najmä v obrannej fáze hry nemierne pomohli," dodal Bobál.

Jedným zo starších hráčov je aj František Polák, ktorý proti Považskej Bystrici nastúpil na svoj prvý zápas v sezóne a vo veku 47 rokov ho okorenil gólom a dvoma asistenciami. "Ferko je náš, stále s nami trénuje a to čo on dokazuje v jeho veku je obdivuhodné. Zranil sa nám prvý center a Ferko ho zastúpil nad očakávania všetkých, za čo mu boli odmenou aj nejaké tie bodíky. Je to predsa len skusený harcovník a stále nám má čo dať. Jeho rady sú vždy nesmierne cenné. No netreba zabúdať aj na ďalších skúsených hráčov, ktorými naše mužstvo disponuje," uviedol Bobál.

Dvadsaťtriročný útočník nehral od začiatku sezóny, no na konte už 9 má gólov. Len o jeden menej ako najlepší strelec ligy Vozár. "Áno na začiatku som chýbal, sám som sa hľadal a potreboval som nájsť nový impulz. To, či by som bol teraz najlepší strelec je ťažko povedať, no moja produktivita je výsledok práce celej formácie, vždy je na ihrisku okrem mňa ešte päť ďalších spoluhráčov. Góly sú už len pridaná hodnota, ktorá ma však samozrejme veľmi teší. Predsa len sa to odo mňa aj očakáva a som rád, že môžem byť pre tím prínosom. A čo je za tým ťažko povedať, no myslím si, že mi pomohli zápasy v bratislavských ligách, kde som najmä v tíme Demons dostal množstvo priestoru, za čo chalanom ďakujem. A možno tam som našiel recept na strieľanie gólov."

Bobálova zlepšená forma neunikla ani trénerom reprezentácie, v decembri sa preto po prvý raz objaví medzi mužmi. Útočník Leadersu už má vo vrecku aj titul majstra sveta z juniorskej kategórie. "Je to určite odmena za posledné výkony, čo ma veľmi teší. Rád sa po mládežníckych výberoch pozriem, ako to chodí na tých mužských. Áno, myslím si, že forma je lepšia než predtým a dúfam, že mi to vydrží."

Leadersu patrí momentálne siedme miesto v tabuľke, boj o play off však sľubuje veľkú vyrovnanosť. "Ciele treba mať najvyššie, takže poviem to tak, že spokojní sme iba čiastočne. Niekde sme body aj zbytočne stratili, no našim cieľom je spraviť play off. Máme však na to byť aj ešte vyššie. Liga je veľmi vyrovnaná a ja sa teším na ďalšie zápasy, ktoré sú najväčším zrkadlom našej práce," dodal na záver dvojgólový strelec z uplynulého zápasu.