Mladíci z Vranova konečne potiahli aj za prvý útok

Vranov nad Topľou po minulotýždňovom zaváhaní bodoval tentoraz naplno.

Mladí Vranovčania sa postavili proti rovnako mladému tímu zo Spišskej Belej, ktorý mal za sebou skvelý víkend. Získal v ňom 6 bodov, no vo Vranove prehral 0:5. "Nebolo to také ľahké ako vyzerá výsledok, Spišská Belá má mladý behavý tím, ale my tiež, keďže máme veľa juniorov. Chvalabohu sme nezaspali úvod, to bolo najdôležitejšie," povedal pre náš web Martin Zummer, autor dvoch gólov. 

Okrem neho sa do streleckej listiny zapísal a Matúš Cifranič, prvá eltiná päťka Vranova tentoraz strelila "len" dva góly. "Je to super, lebo vieme, že sa nich nemôžeme neustále opierať. Teší ma, že sme pomohli konečne aj my mladí," vyslovil Zummer.

Mladý útočník, ktorý patrí medzi nádeje klubu, mal šancu aj na hetrik. "Myslel som na neho, aj sa ma Matúš Cifranič pýtal pri jeho góle, či som náhodou netečoval. Ale som rád aj za tieto dva góly a samozrejme aj za body pre nás," zdôraznil.

Vranovu pomohla k triumfu aj disciplína, na trestnej lavici mal len jedného hráča, v počte vylúčených idú hráči HMHK príkladom aj v iných dueloch. "Starší hráči nám vedia aj v tomto poradiť, vedia nám povedať, ako môžeme riešiť niektoré situácie," povedal Zummer.

Mladý talent Vranova strelil pred týždňom svoj prvý gól v extralige proti Považskej Bystrici, takže poplatok do kasy ho neminul. Teraz pridal ďalšie dva, ale za sobotňajší zápas prispeje aj brankár Šimon Cmar. Ten vychytal svoje prvé čisté konto. "Samozrejme, že Šimona to niečo bude stáť, navyše ho tréner vyhodnotil aj za najlepšieho hráča zápasu," uzavrel Zummer.