Šestnásťročného mladíka šokoval tréner pred zápasom, odvďačil sa skvelým výkonom

V Považskej Bystrici rastie ďalší brankársky talent.

Tréner PROTEF-u Simon Teska vzal na šláger 3.kola SHbE mužov okrem brankára Buliša aj mladého Mariána Mališa. Šestnásťročný chlapec ani nedúfal, že práve v takomto zápase si odbije premiéru medzi mužmi. "Prišiel za mnou tréner pred začiatkom rozcvičky a spýtal sa ma, ako sa cítim. Povedal som, že celkom dobre.  Tak mi následne oznámil, aby som sa dobre rozcvičil, lebo pôjdem chytať," prezradil nám Mališ.  

Mladý brankár chvíľu lapal po dychu, no potom sa sústredil na svoju úlohu: "Bol to dosť stres, chytať proti finalistovi z uplynulej sezóny, nie je to niečo, čo sa v moje pozícii stane hocikomu. Ale po rozcvičke som už bol v pohode."

Mališ dostal prvý gól už v piatej minúte, na začiatku druhej tretiny inkasoval po druhý raz. Považania však vyrovnali a zápas sa v tomto období lámal. Domáci však dali ešte jeden gól a svoj triumf potvrdili zásahom do prázdnej bránky. "Prvý gól som dostal z druhej strely, takže som si potom nebol úplne istý.  Ale potom som mal ďalšie zákroky a bolo to zasa dobré.  Keď sme vyrovnali, tak to bolo úplne dobré. Góly ktoré som dostal neriešim, dostal som také som dostal, pozerám sa na svoj výkon z viacerých uhlov," uviedol Mališ, ktorého sme sa spýtali, ktorý zákrok v zápase považuje za najdôležitejší: "Ako dali domáci na 2:0,  tak nás potom zatlačili a mali tam protiútok 3 na 1. Vznikol z toho nájazd, ktorý som chytil. A to nás vlastne udržalo v hre."

A ako by zhodnotil mladý brankár svoj výkon? "Ťažko sa to hodnotí keďže sme nevyhrali, ale myslím si, že môžem byť so sebou spokojný. Ale žiaľ nemáme tri body,"

Zo striedačky pozoroval výkon svojho mladého náhradníka aj reprezentačný brankár Peter Buliš. "Hovoril mi, že mám byť kľudný, a že spravím pár zákrokov, bude to dobre. Hovoril mi čo robím dobre a čo zle," povedal Mališ.  S jeho výkonom bol spokojný aj tréner Teska: "Pochválil ma. Bol to môj prvý zápas a myslím si, že mi celkom vyšiel. Ale zopakujem, škoda že sme nevyhrali."

Mladý brankár by si v tejto sezóna zachytal medzi mužmi ešte nejaké zápasy, no jeho sezóna je nabitá: "Ešte by som si rád zachytal. Bude to však náročné, mám ešte ligu U20 a turnaje U17, ak sa podarí. Bude to náročné, ale je to na trénerovi."

Šestnásťročný talent v zápase zaujal pokojným štýlom chytania, mnoho jeho zákrokov bolo istých, napriek veku nebolo z tribúny badať žiadnu nervozitu. "Jedna z mojich z predností je, že viem prečítať útočníkov, lebo som hrával v poli. Viem odhadnúť, kedy nahrajú a kedy vystrelia. A zlepšiť by som sa mal vo vyrážaní striel, lebo sa mi stáva, že vyrazím loptičku pred seba. V tomto prípade by mala ísť aspoň do rohu," uzavrel Mališ.