Na slovíčko pred začiatkom sezóny: HBK Popradskí Piráti

Pred začiatkom sezóny 2021/2022 vám tak ako každý rok prinesieme prehľad noviniek v jednotlivých kluboch. Tentokrát u nováčika v Poprade.

Poprad sa chystá na svoju premiérovú sezónu v extralige mužov. V kabíne je už cítiť nervozitu. „Nervozitu, ale aj odhodlanie a zároveň rešpekt. Z každého niečo.  Teším sa a sami sme zvedaví, aké to bude,“ povedal nám jeden z vedúcim predstaviteľov klubu Marek Remža.

Na prvý zápas sa Piráti vyberú do Bratislavy, kde na nich čaká extraligový matador LG Bratislava. „Je to najvyššia súťaž a súpera si nenavyberáme. Chceme domácich potrápiť, či sa to podarí uvidíme. A keď nie tak aspoň uvidíme, na čo máme,“ dodal Remža.

V druhom kole privíta Poprad hráčov Nitry a to na svojom novom ihrisku. To si však ešte nemohli vyskúšať. „Nám majú kolaudovať ihrisko 7. septembra  takže budeme mať krátky čas na prípravu na novom. Zatiaľ trénujeme na starom, takže výhoda domáceho ihriska asi nebude taká, aká má byť,“ vysvetlil Remža a dodal: „Na prvý domáci zápas príde aj pán primátor, očakávame väčšiu návštevu, možno niečo pripravíme aj pre fanúšikov.“

Ambície majú v klube pod Tatrami zatiaľ veľmi opatrné. Remža uviedol, že až po niekoľkých zápasoch bude jasnejšie, na čo mladý tím má. „Nebudeme hovoriť o plánoch, ale chceme byť konkurencie schopný tím. Chceme hrať vyrovnanú partiu s každým. Ak sa podarí play off, bude to úspech, ale chceme sa hlavne udomácniť.“

Tím by mali ťahať najmä skúsený Kromka, alebo Hudák a Antoška, teda hráči, ktorí už extraligu hrali. „Sú tu mladí chlapci, ale určite veríme aj v schopnosti Jara Miškoviča. To je chlapec o ktorom som presvedčený, že jeho meno zachvíľku budú poznať  fanúšikovia. Paťo Kromka bude kapitán. Celkovo máme len chlapcov z Popradu, vyrastali spolu, takže máme partiu, akú som ešte asi nevidel,“ uzavrel Remža.