Na slovíčko pred začiatkom sezóny: Leaders Ružinov

Pred začiatkom sezóny 2021/2022 vám tak ako každý rok prinesieme prehľad noviniek v jednotlivých kluboch. Tentokrát v Ružinove.

Prípravu malo mužstvo podobnú ako ostatné tímy, aj Bratislavčania by vak privítali lepšiu dochádzku. „Hráči mali za úlohu pripravovať sa individuálne, posledný júlový týždeň sme už mali spoločnú prípravu. Niekedy nás bolo 8, niekedy 12, takže to mohlo byť lepšie. Niekedy po Országh Cupe sme začali trénovať na ihrisku,“ prezradil tréner Mojmír Hojer.

Kouč mužstva odpovedal aj na otázku, či spozoroval na svojich zverencoch aj viac ako 11-mesačnú pauzu: „Každý august začína takto, myslím tým nejaké nepresnosti na tréningoch, takže neviem posúdiť.“

Leaders odohral aj jeden prípravný zápas, s tímom Demons zvíťazil 5:4. „Odohrali sme jeden zápas proti účastníkovi nižšej ligy, ale chceli sme hať aspoň dva. Ale sme vďační aspoň za tento jeden. Ukázal nám, kde máme problémy,“ povedal Hojer.

Mužstvo čaká už v úvodnom kole ťažká skúška, cestuje na pôdu majstra do Považskej Bystrice. „V zásade to je jedno, ako a s kým začíname. Od nás sa nečaká, že vyhráme, takže môžeme len prekvapiť iných a sami seba. Či v dobrom, ale aj v zlom. Uvidíme, ako to dopadne. V tíme máme polovicu iných chlapcov, ako v pred dvomi rokmi, ak budú mať chuť, tak sa to dá cez tréningy vyladiť. Ale je to na dlhú trať,“ dodal Hojer.

Ambície klubu sú dostať sa do play off, ale tie majú aj ostatné tímy, kvalitou sú niektoré určite lepšie. A to si Hojer uvedomuje: “Momentálne 1.septembra to nevidím s play off reálne, to poviem otvorene. Ale je možné, že ak budeme pracovať, tak o dva mesiace to bude úplne inak. Pre nás to bola automatika, titul sme vyhrali aj zo 6. miesta, ale teraz je to už iné a ťažšie. Môže to byť tak, že šesť tímov sa odčlení a o 7. a 8. miesto sa bude biť päť tímov.“

Veľa posíl Leaders nemá, ale získal napríklad bývalých hráčov Jokeritu Mendla a Pukaloviča. „Varíme z toho, čo máme. Hrajú za nás tí, ktorí chcú hrať. Väčšina hráčov nevie, že Ružinov vyhral 14x ligu, takže sa musíme snažiť brať aj takých, ktorí chcú a majú aj menej skúseností. Nemáme nikoho ani v reprezentácii, nemáme strelca, okolo ktorého by sa to točilo,“ povzdychol si tréner.