Na slovíčko pred začiatkom sezóny: LG Bratislava

Pred začiatkom sezóny 2021/2022 vám tak ako každý rok prinesieme prehľad noviniek v jednotlivých kluboch. Tentokrát v LG Bratislava.

Káder LG zostal pokope, naopak, pribudlo do neho niekoľko mladých hráčov. „Kvalitu je teraz ťažko posúdiť. Tím zostáva pokope, ale rok bez hokejbalu je dlhá doba a ukáže sa až na ihrisku, ako na tom sme. Verím, že budeme pokračovať vo výkonoch hodných značky LG Bratislava. Chceme hrať výborný hokejbal, ktorý bude baviť nielen nás, ale aj fanúšikov. Výsledok sa potom dostaví. Dúfame, že sa sezóna bez problémov dohrá, to je teraz asi najdôležitejšia vec pred úvodným buly,“ povedal jeden z trénerov Stanislav Libo.

Lídri tímu sú jasní, okrem prvej elitnej formácie by sa však mali pridať k tvorbe produktivity aj ostatní. „Samozrejme, že sa spoliehame sa našu údernú prvú lajnu, ale očakávame, že sa k nim pridajú aj ostatní. Obrana patri k najlepším v lige, takže verím, že si chalani udržia vysoký štandard. V bránke sa budeme spoliehať na Dubnického, podporovať ho budú Kalis s Cigánikom a Sebestyénom,“ dodal Libo.

Generačná výmena v klube už prebiehala vlani, teraz však bude pokračovať. „Áno máte pravdu. Novinkou je, že LG bude mať svoj juniorský tím, nazvime to béčko a bude hrať v Západoslovenskej lige. Keď uvidíme, že chlapci spĺňajú kritériá, tak dostanú šancu aj v extralige. Konkurencia v tíme je potrebná a tá nás bude posúvať.“

 Zmeny nenastali ani v realizačnom tíme, LG povedie okrem Liba aj Jaroslav Šalka. „S Jarom si výborne rozumieme a myslím, že hovorím aj za Jara. Nič meniť nebudeme a ideme do sezóny ako tandem,“ zdôraznil Libo.

Bratislavčania sa pripravujú aj na časté zmeny povrchu, keďže v lige pribudli ihriská s plastovým povrchom. „Pre rozvoj hokejbalu je výborná správa, že pribúdajú ihriská s plastovým povrchom. Verím, že aj počasie bude priať a všetky mužstvá si budú môcť plnohodnotne užiť hokejbal na plaste. Predsa len keď zaprší, už to nie je ono. My sme sa tiež prispôsobili situácii a budeme tréningy striedať raz na plaste a raz na betóne.“

V prvom kole sa LG stretne doma s nováčikom z Popradu, v druhom kole by mal cestovať do Vrútok. Ale zápas v Turci sa zrejme odloží. „Úprimne poviem, že sme zatiaľ venovali žrebu minimálnu pozornosť. Koncentrujeme sa na prvý zápas,“ dodal Libo na záver.