Proti Čechom s ôsmymi nováčikmi, Gregorík: Máme o hráčoch prehľad

Slovenských hokejbalistov čaká v auguste prvá previerka od MS 2019. V auguste sa v Litomyšli stretnú v dvojzápase s domácim výberom.

Na dvojzápas s Českom nominovali tréneri 22 hráčov. Dvoch brankárov, 8 obrancov a 12 útočníkov. Zápasy s Českom sú na programe 14. (18.00 h) a 15. augusta (12.00 h). "Všetci by mali byť v tom čase doma. Nominovaných sme oslovili s pomocou manažéra Jara Mihala, aby sme sa vyhli tomu, že nám polovica kamsi odietne na dovolenku. S niektoými sme telefonovali, resp. s predstaviteľmi klubu.  Ideme tam o dva mesiace, takže stať sa ešte iečo niečo. Ale predpokladám, že veľa ospravedlneniek by nemalo byť," priblížil pre náš web tréner Marián Gregorík.

Keďže slovenská hokejbalová liga má prestávku, hráči sú bez zápasového zaťaženia. "O nejakom individuálnom pláne pre hráčov som sa s kolegom Mojom Hojerom nerozprával, chceli sme však dať nomináciu čím skôr von a je na hráčoch, aby sa zodpovedne pripravili.  Každý jeden musi zodpovedať štatútu reprezentanta, takže mysleli sme aj na fyzickú pripravenosť." dodal Gregorík.

Česi sú momentálne v zaťažení, ich sezóna je v plnom prúde, Slováci tak budú mať čo robiť, aby  dokázali držať krok. "Aj j ato vnímam ako ich výhodu. Majú rozbehnutú sezónu, my sme rok stáli. Ale nejdeme tam robiť výsledok. Ten je teraz pre nás druhoradý. Samozrejme si však nemôžeme dovoliť hazardovať s našim menom," zdôraznil tréner.

V zostave sú okrem skúsených hráčov aj mladíci, premiéru v národnom drese si odbijú Michal Bušovský, Filip Vaško, Martin Miklík, Denis Vadík, Patrik Janáč, Filip Simon, Michal Šalka a Marco Tomkovič. Niektorí z nich si už však vyskúšali prípravný kemp. "Je to mix všetkého možného. Máme mladých, skúsených aj nováčikov. Ak náhodou vypukne tretie vlna pandémie, tak nebudemem mať inú šancu vyskúšať niekotrých hráčov. Takže mysleli sme aj na to."

Gregorík tiež uviedol,  že spolu s druhým trénerom Hojerom komunikoval  s klubmi: "Vieme, že niektorí hráči trénujú a sú dobre pripravnení. Nominácia sa teda rodila aj na základe informácií, ktoré sme získali komunikáciou na rôzne strany. Niektorých sme videli aj na Mamut Cupe. Máme teda prehľad."

Post brankárov vyriešili tréneri asi s najmenšími ťažkosťami, priestor dostanú Buliš s Bolibruchom, ktorí boli aj súčasťou tímu na MS v Košiciach: "Riešili sme, že ktorých dvoch, aj Kučera zo SKalice je pre nás zaujímavý. Chceli sme len dvoch, keďže hráme dva zápasy, takže sme sa rozhodli pre týchto," uzavrel Gregorík.

NOMINÁCIA ŠŠR SR MUŽOV NA MEDZIŠTÁTNE STRETNUTIA S ČR

Brankári:
Buliš Peter (HBK PROTEF Považská Bystrica), Bolibruch Matej (HBK Kometa Vrútky)

Obrancovia:
Minárik Jozef (LG Green Staff Bratislava), Vidlár Tomáš (HBK Kometa Vrútky), Gajdoš Marek (HBK Nitrianski Rytieri Nitra), Bušovský Michal (HBK PROTEF Považská Bystrica), Salajka Michal, Zelenka Radovan, Miklík Martin (obaja HBK HOKEJMARKET Skalica), Vaško Filip (HBC Košice)

Útočníci:
Cíbik Marcel, Vozár Milan (obaja ŠK 98 Pruské), Martinusík Jaroslav, Vadík Denis, Janáč Patrik (všetci HBK HOKEJMARKET Skalica), Lipták Matúš, (HBK PROTEF Považská Bystrica), Fillo Michal, Simon Filip (obaja HBK Kometa Vrútky), Bilik Peter, Šalka Michal, Fumač Adam,
Tomkovič Marko (všetci LG Green Staff Bratislava)

Náhradníci na zavolanie:
Kučera Peter (HBK HOKEJMARKET Skalica), Gajdoš Ivan (HBK Nitrianski Rytieri Nitra), Horváth Lukáš, Dejneka Radovan (obaja Kert Park Praha), Bednár Marek (HBK PROTEF Považská Bystrica), Študenc Jakub (HBC Košice), Balga Róbert (ŠK 98 Pruské), Behúl Miroslav (Leaders
Ružinov), Oščipovský Filip (HMHK Vranov n/Topľou), Minko Martin, Sahul Ján (obaja HBK Kometa Vrútky)