Vo Vranove trénujú naplno, pomáha im k tomu technika

Situácia s pandémiou koronavírusu sa negatívne dotkla všetkých oblastí spoločenského života, šport nevynímajúc. Posledné extraligové kolo SHbE sa odohralo 10. októbra, odvtedy je ticho. Vo Vranove však na zadkoch nesedia a vymysleli si prípravu, ktorú táto nešťastná doba ponúka.

Trénovať sa dá len samostatne, v kolektíve sa nedá. No vo Vranovskom klube dali hlavy dokopy. "Začali sme s online tréningami vzhľadom na situáciu. Čakali sme, že v tomto období sa už budeme pripravovať v hale, ktorú sme mali objednanú. Rozhodli sme sa teda, že to skúsime formou online tréningov cez aplikáciuu Zoom. Nečakali sme, že to bude mať takýto úspech. Tréningy máme rozdelené do dvoch kategórií na menších a väčších. Ide o kategórie od U16 až po mužov a od 12 rokov nižšie. Tieto trénnigy pre deti sú pod vedením Pati Dzurinovej. Detí chodí dosť, naposledy ich bolo asi 17. Muži by mohli mať väčšiu účasť, ale vzhľadom na túto dobu je to zaujímavé. Deti sa vidia aspoň takto, odreagujú sa. Je to naozaj zaujímavá vec vzhľadom na to, čo táto doba ponúka," prezradil pre náš web jeden z čelných predstaviteľov klubu HMHK Vranov nad Topľou Branislav Štefan.

A ako takáto príprava prebieha? "Mali sme najskôr obavy, nevedeli sme, ako to bude fungovať, ale teraz to má úplne hladký priebeh. Každý vie dopredu kedy je tréning, pošleme údaje na pripojenie. Deti už vedia, že majú mať pripravené tekutiny, pomôcky a tak ďalej. A potom podľa notebooku cvičia. Cvičíme len kondičné a silové veci, keďže s hokejou po obývačke sa veľmi cvičiť nedá. Ale aspoň takouto formou sme spolu," dodal Štefan.

Rovnako trénuje aj A-tím pod vedením kondičného trénera. "My s ním spolupracujeme aj počas sezóny. Nie je to také ako keď nás fyzicky vidí, ale naozaj je to celkom dobré. Má to efekt. Sám trénujem a poviem vám, že mám po takomto cvičení celkom dosť,"poznamenala opora Vranova. Obe kategórie trénujú dvakrát do týždňa vo večerných hodinách. Ideálne to nie je, pretože tréning na ihrisku je predsa len nenahraditeľný, ale u nováčika v SHbE mužov sú spokojní. "Súhlasím, že na ihrisku je to lepšie a nedá sa to úplne nahradiť, ale nahradí to aspoň nejakú prípravu, ktorú by sme v tomto období mali. Treba si uvedomiť, akú dobu žijeme. Vieme využiť techniku aspoň na niečo. A najmä sme spolu a to má niečo do seba."

V klube je momentálne dobrá nálada aj preto, že ochorenie Covid-19 ho nezasiahol naplno, nevyhlo sa mu však kvarteto hráčov. "Mali sme štyroch pozitívnych. Väčšina si tým prešla bez problémov, akurát jeden mal ťažšie príznaky. Ale Všetci to zvládli relatívne v pohode," prezradil Štefan.

Skúsený útočník tiež vyjadril názor na to, či a akou formou by sa mohla dohrať extraligová sezóna mužov. Ak to samozrejme situácia dovolí. "Myslím si, že sa nedohrá, ale treba sa o tom rozprávať. A veľa. Ja sa prikláňam k názoru, aby sa majster SR v tejto sezóne určil aspoň turnajom. Samozrejme treba vytvoriť nejaký koncept a dohodu klubov. Nazval by som to možno ako Slovenský pohár. Ale táto sezóna by sa mala dohrať aspoň takto. A pokojne nech dostanú šancu aj iné mužstvá ako extraligové. Ale som za to, aby sa to nejakým spôsobom uzavrelo. Viem, že nie každý bude za, ale kto bude mať záujem, tak do toho pôjde a tí druhí budú hľadať doôvody, ako to neurobiť."