Košičania prekvapujú, teraz ich zastavili opatrenia

Päť bodov po dvoch zápasoch, to je zrejme prekvapivý rezultát pre fanúšikov, ale nie pre hráčov Košíc.

Zverenci Mariána Longauera zvíťazili prekvapivo pred týždňom vo Vrútkach a uplynulú sobotu aj na ihrisku Leaders Bratislava. To sobotňajšie však prekvapivé nebolo. Košičania zvíťazili úplne zaslúžene, päť bodov na ich konte neprekvapilo ani brankára Mateja Kudľáka. "Chodíme na tréningy vo veľkom počte, viac menej všetci a všetci makáme. Sme tak nastavení, že chceme vyhrávať a chceme ísť ďalej."

V zápase s Leadersom mali Košičania výborný začiatok, v prvej tretine domácich k ničomu nepustili. V druhej sa domáci zlepšili, ale gól Svitanu napokon zlomil zápas. "Súhlasím. Boli sme na koni, súper nemal toľko streľby a nevedel sa dostať do tempa. Ale to aj tým, lebo my sme dobre dostupovali hráčov," myslí si Kudľák.

Mladí hráči Košíc nešetrili pohybom a v tejto sezóne môžu naozaj vykročiť za skvelým umiestnením. "Sme nastavení na víťazstvá, snažíme sa v každom striedaní ísť nielen hlavou, ale aj srdiečkom," povedal brankár HBC.

V nasledujúcom kole mali Košičania v dvojkole privítať Skalicu. "Sme veľmi dobre naladení. Skalica má skúsenosti aj kvalitu, my nemôžeme nič podceniť. Chceme body aj tentokrát," zdôraznil Kudľák.

O dva dni však všetko zmenili opatrenia vlády SR, hokejbal dostal pre túto chvíľu červenú.