Hokejbalisti sú sklamaní, veria, že môžu aspoň trénovať

Od 1. októbra sa nebudú môcť konať na Slovensku žiadne hromadné podujatia vrátane športových. Výnimku dostanú akcie, pri ktorých organizátor dokáže zabezpečiť negatívne testy na koronavírus všetkých účastníkov nie staršie ako 12 hodín. Po svojom pondelkovom zasadnutí o tom informoval ústredný krízový štáb, návrh ešte podlieha definitívnemu schváleniu. Prinášme vám reakcie z hokejbalovej obce k týmto opatreniam.

Martin Kolek, manažér Považskej Bystrice: "Rovnako ako všetkých zo športového prostredia nás to mrzí. Tešili sme sa, že sa po jarnej prestávke rozbehli súťaže, hoci s obmedzeniami. Nie sme odborníci na túto problematiku, tak sa k tomu nebudeme obšírnejšie vyjadrovať. Bohužiaľ rozhodnutie musíme akceptovať a budeme veriť, že sa situácia zmierni čo najskôr a budeme môcť pokračovať v súťaži."

Maroš Hric, tréner Vranova: "Som veľmi sklamaný. Neviem, čo mám k tomu viac povedať. Tešili sme sa, na druhej strane chápem, že zdravie je prednejšie ako šport a s tým nič neurobíme. Venovali sme tomu veľa času, teraz musíme trpieť."

Mojmír Hojer, tréner Leadersu Bratislava a reprezentácie SR: "Neviem, do akej miery sa opatrenia týkajú aj toho, či budeme môcť trénovať. To je pre mňa dôležité preto, aby chalani nestratili to, čo nabrali v príprave. Bohužiaľ, zatiaľ nevidím svetlo na konci tunela."

Marián Longauer, tréner Košíc: "Chápem, že sa zakázali spoločenské podujatia, ale šport iba zlepšuje zdravotný stav ľudí. Myslím si, že sa malo športovať naďalej, možno bez divákov, ale s opatreniami. Ale zápasy mali pokračovať, z rozhodnutia ÚKŠ som veľmi sklamaný. Nastáva veľký problém, pretože ideme do zimy a na jar bude veľmi ťažké všetko doháňať. Jedným slovom je to katastrofa."

Jaroslav Šalka, tréner LG Bratislava: "Ja ani neviem, čo mám na to povedať. Ja sa veľmi čudujem tomu, aké ÚKŠ prijal opatrenia. Ja som práve vrátil z obchodného centra, kde bolo tisíc ľudí. Tento nepomer mi nesedí a neviem, čo si mám o tom myslieť."

Nitrianski Rytieri (stanovisko klubu na FB): "Hokejbal a celý šport dostal tvrdú ranu, z ktorej sa bude dlho spamätávať. Buďme hlavne zdraví a trpezliví."

Ján Vook, kapitán Lionu Svidník: "Je to veľká tragédia pre šport. Kluby sú nastavené na začiatok súťaže, hráči makali trénovali. Bolo to ťažké dávať dokopy už po prvej vlne a ak sa to má prerušiť opäť, neviem si to vôbec predstaviť. V každom klube chcú aspoň trénovať. Toto je veľmi dôležité. Ale musím si ešte overiť všetky informácie, ako to naozaj je. Nemyslím si, že kameňom úrazu v súvislosti so šírením koronavírusu je hokejbal. Verím, že to sa uvoľní čo najskôr a pustia nás hrať. Tiež verím, že nám štát pomôže finančne, pretože utrpíme straty."