V Košiciach čakajú dobrú sezónu a aj plastový povrch

Hoci sa trénerovi Košíc Mariánovi Longauerovi rozpadol jeden útok, považuje silu tímu za väčšiu, ako v uplynulej sezóne.

Košičania začali prípravu na nový ročník v polovici augusta. "Mali sme najskôr atletické tréningy, teda zamerané na dynamiku a rýchlosť, popritom sme rozvíjali aj kondíciu. Kondičné tréningy sme zavŕšili trojdňovým sústredením na Jahodnej. Po sústredení sme trénovali aj s hokejkami a odohrali dva prípravné zápasy proti Vranovu a SR 20," začal tréner Košíc s odrývaním noviniek pred sezónou.

V kádri tímu nastali zmeny, do Kežmarku odišli Glevaňák, Ugray a Kantorek, do Považskej Bystrice Reľovský a Kundľa. Longauer napriek tomu vníma silu mužstva ako väčšiu, než v uplynulom ročníku: "Cítim že táto sezóna bude ešte lepšia aj napriek odchodu dobrých hráčov a asi najlepšieho brankára na Slovensku. Ale naši hráči, ktorí vlani nastupovali v U19, budú hrať už len za mužov a nebudú toľko vyťažení a môžu sa sústrediť len na jeden zápas. Okrem toho sme doplnili do zostavy hráčov, ktorých kvalita sa dá porovnať s kvalitou tých, ktorí odišli. Prišiel k nám Patrik Mitra, ktorí sa ukazuje vo výbornom svetle. Vystužili sme aj defenzívu o Ľubomíra Šándora. Je tu viac Košičanov ako vlani a preto tu je aj lepší kolektívny duch."

V prvom kole majú Košičania voľno, od trénera dostanú voľno. "Mali sme tréningy na vysokej úrovni a chalani boli na tréningoch v maximálnej permanencii. Preto chcem, aby si odpočinuli a dostali ešte väčšiu chuť na hokejbal."

Longauer bude tak ako v predchádzajúcej sezóne sledovať okrem svojich zverencov aj potenciálnych hráčov do reprezentačného výberu U20. "My to tak robíme s kolegom Stanom Libom stále. Sme v neustálom kontakte a to aj s trénermi iných klubov. A budeme sledovať aj nové mená v tejto sezóne. So Stanom si voláme skoro každý víkend.  Chceme na MS poskladať naozaj silné mužstvo."

Novinku však hlásia Košičania aj rámci prestavby ihriska. "S mestom momentálne riešime plastový povrch, mal by sa čoskoro objaviť na našom ihrisku," uzavrel Longauer.