Nováčik s odloženou premiérou, cieľ je záchrana

Nováčik z Vranova sa chce v premiérovej účasti medzi elitou udržať v najvyššej súťaži.

Svoju premiéru v lige však musia odložiť. Pôvodný zápas proti Vrútkam, ktorý sa mal hrať túto sobotu, bude hrať HMHK až 4. októbra. V nedeľu však absolvovali východniari prípravný derby zápas s Košicami, podľahli v ňom hladko 0:9. "Na jednej strane nám odklad vyhovuje. Zápas s Košicami nám ukázal, že ešte máme veľa roboty pred sebou. Ale na druhej strane sme sa tešili. Ale vyšli sme Vrútkam v ústrety a verím, že budeme o to lepšie pripravení," povedal pre hokejbal.sk Maroš Hric, tréner mužstva.

Bývalý slovenský reprezentant už v SHbE trénoval Svidník a potom aj Kežmarok. Teraz prijal ponuku Vranova. "Stále je to výzva, lebo v každom tíme sú iné podmienky, iní hráči. Do Vranova som prišiel, rozbehol som najskôr mládež, potom nám v U19 končili hráči a tak vznikla myšlienka postaviť mužov. Extraliga je niečo špecifické, človek nikdy nevie, čo môže čakať," dodal Hric. 

Káder má Vranov vyskladaný už dlhšie, je v ňom množstvo mladých hráčov. "My sme už mali nejaký káder pripravený na baráž. S týmito hráčmi sme počítali aj na ligu. Oslovili sme potenciálnych hráčov ktorých poznáme aj z Prešovskej ligy. Vo Vranove sa nedá poskladať tím len z domácich, tu na východe je to normálne, azda okrem Košíc. Keď sme sa dozvedeli, že sa baráž nehrá, nechali sme na každom, aby sa rozhodol. Braňo Štefan je náš líder a je to človek, za ktorým sa hráči ťahajú. Každý prišiel s tým, že má záujem. Nás to len teší. V prvom rade sme nikto neboli za nikým, nikoho sme neprehovárali," zdôraznil tréner.

V klube v uplynulých hodinách sfinalizovali aj prestupy Martina Džupinu, Filipa Oščipovského, Martina Raschmana a Ladislava Sabola. Spolu s Branislavom Štefanom ťahali niekoľko rokov ofenzívu Svidníka, teraz ich čaká náročnejšia úloha. "Riešili sme aj to, či budú hrať opäť spolu. Ale to sa uvidí počas zápasov. Určite nastanú nejaké zmeny, lebo dať silu do jednej päťky nie je úplne dobré, ale niekedy iná možnosť nie je. Ale máme aj iných kvalitných hráčov, tak s nimi možno urobíme dve päťky. Ostatní sú mladí, ktorí budú najmä zbierať skúsenosti." 

Nováčik vo svojej prvej sezóne nemá veľké ambície. Ako s úsmevom Hric poznamenal, Vranov teraz nebude bojovať o titul. "Našou prvou podmienkou je udržať sa v extralige a udomácniť sa. Samozrejme neprotestovali by sme, siahli na medailu (úsmev). Chceme ísť pomalými krokmi. Na zisk titulu potrebuje mať mužstvio štyri vyrovnané päťky, nikto nevyhral ligu s jednou dobrou. Nechceme vypadnúť a nabrať skúsenosti. V ďalších rokoch potom chceme byť dôstojným súperom a prispieť ku kvalite extraligy, ktorá je podľa mňa v Európe najlepšia."

Káder Vranova pre sezónu 2020/2021:

Miroslav Kunc, Šimon Cmar - Ladislav Sabol, Martin Džupina, Peter Mičej, Lukáš Dubás, Anton Ajben, Matúš Cifranič, Slavomír Maury, Július Lepot, Jaroslav Hanes - Filip Oščipovský, Martin Raschman, Branislav Štefan, Adam Jevič, Marián Homola, Matej Marciňak, Samuel Lazúr, Matej Štefkovič, Viktor Kundrát, Ondrej Homola, Lukáš Panik, Jakub Havrilčák, Ondrej Ladomirják, Samuel Havrilko, Marián Majerník, Adam Jakuboc, Maximilián Pagáč, Filip Andrejčík, Adam Fekete, Matej Džamba