Posilnený Kežmarok chce prekvapiť

Seriál noviniek a informácií z klubov pred štartom sezóny 2020/2021 začíname v Kežmarku.

Vlani tím spod Tatier prijal spoluprácu so Spišskou Belou, ktorá bude pokračovať aj v novej sezóne. "Budeme opäť hrávať v Spišskej Belej. Máme tam skvelé podmienky. Ihrisko tam idú zastrešovať, čo je pre hokejbal skvelé. Nemôžeme odmietať takúto pomoc a ani ju nijak kritizovať. Sme veľmi spokojní," uviedol pre náš web Valentín Kopčík, šéf kežmarského klubu. 

V uplynulej sezóne skončil MŠK na poslednom mieste tabuľky, no tentokrát by chcel ísť vyššie. Kvalitu na to rozhodne má. Trénermi mužstva budú Miroslav Burdíček a Filip Roháčik. "Hráči ktorí prišli, tak určite s tým, že chcú pomôcť. Srdce im bije pre žlto-modrý dres a prišli sem preto, aby nám pomohli k lepšiemu umiestneniu v tabuľke. Nechceme rozhodne skončiť poslední ako vlani. Nemáme čo stratiť, stále máme mladé mužstvo, ale v novej sezóne chceme prekvapiť," vyhlásil Kopčík.

Do tímu sa z hosťovania z Košíc vrátili Sebastián Ugray, Miloš Godalla, Boris Kantorek a brankár Milan Glevaňák, v kádri sú bratia Miroslav a Lukáš Olejníkovci, či Filip Vašaš. Po dlhšej prestávke sa k hokejbalu vracia aj mládežnícky reprezentant Lukáš Zadžora. "Veríme, že budeme chodiť na zápasy vo väčšom počte. Súpiska ukazuje, že máme staršie mužstvo a verím, že aj lepšie pripravené na novú sezónu."

Kežmarčania majú za sebou dlhú prestávku, keďže po koronapauze sa ako jeden z troch klubov rozhodli nedokončiť súťaž. Mali tak dlhší čas na prípravu, ktorý aj využili. "Od skončenia sezóny sme sa počas celej prestávky, okrem obdobia keď bol zákaz športovania, stretávali a trénovali sme. Celý čas sme spolu, momentálne sa pripravujeme trikrát do týždňa. Pracujeme na prípravnom zápase so susedným Popradom, chceli by sme, aby sme ho odohrali tento víkend," uzavrel Kopčík.

Súpiska MŠK Kežmarok na sezónu 2020/2021:
Milan Glevaňák, Tomáš Noga, Samuel Hrabovský - Miloš Godalla, Samuel Čarnogurský, Vladimír Gajan, Matej Kovalčík, Lukáš Pajer, Kristián Svitana, Lukáš Pisarčík, Michal Roháčik, Štefan Bukovina, Stanislav Bekeš - Erik Kopkáš, Jozef Eduard Pitoňák, Boris Kantorek, Filip Vašaš, Adrián Turek, Lukáš Olejník, Miroslav Olejník, Sebastián Ugray, Gabriel Kosár, Lukáš Zadžora, Tomáš Jurský, Kamil Paciga, Kristián Čepišák, Matej Kolodzej, Nikolas Skokan, Adrián Kubis, Kristián Burdíček, Patrik Wesselényi, Matúš Gmitter, Sebastián Kiska