Titul je v správnych rukách, hovorí Teska

Tréner hokejbalistov Považskej Bystrice nemal napriek hviezdnym menám v kádri ľahkú úlohu. Rovnomerne rozložiť útoky a udržať na uzde dostatočný čas na ihrisku pre každého hráča chce kumšt a rozvahu. 

Teska začal definitívne veriť v zisk titulu pred týždňom. "Ja som tomu veril od začiatku. Videl som keď sa skladal tím, že aké máme mená. Ale najviac som tomu začal veriť, keď sme pred týždňom otočili z 1:3 na 4:3." 

Podľa trénera je titul pre Považskú Bystricu v správnych rukách i keď každý jeden zápas bol neuveriteľne tesný a dramatický. "Vyhral lepší v tejto sérii, neprehrali sme ani jeden zápas. Dvakrát sme otočili ťažké zápasy, čo ukazuje silu nášho tímu," dodal Teska.

Kouč Protef uviedol, že úspech je predovšetkým zásluhou kolektívu, ale vyzdvihol aj jednotlivca: "V prvom rade chcem vyzdvihnúť výkony Peťa Buliša, bolo to zlomový hráč v niekoľkých zápasoch. My sme mali štyri vyrovnané päťky, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Navyše sme v každom zápase podali kolektívny výkon išli si za svojim cieľom."

Niektorí hráči tímu chcú po tomto úspechu skončiť s kariérou, ako to bude vyzerať v ďalšej sezóne Teska ešte nevie: "Ťažko povedať. Uvidíme ako sa chalani rozhodnú. Je to na nich. Ak dá niekto priestor rodine, budem to chápať. Ale nikomu nepovieme nie a budeme radi, ak z týchto chlapcov zostane čo najviac aj do ďalšej sezóny."