Vrútočania na štíte LG, Bolibruch vidí príčiny jasne

S brankárom Komety Vrútky sme sa rozprávali po neúspešnej semifinálovej sérii play off s LG Green Staff Bratislava.

V semifinále ste neuhrali ani jeden zápas, bolo to možno aj tým, že vám vzalo veľa síl štvrťfinále s Nitrou?
"Síl sme mali dosť, no problémom boli strelecké suchoty a následky incidentu na konci druhého zápasu v Nitre, po ktorých nemohli nastúpiť viaceré opory."

Rozhodol o postupe LG druhý zápas na ich pôde?
"Po druhom zápase sme nemali pocit, že bol kľúčový. Verili sme si no v treťom zápase sa ukázal celkový obraz našej hry, keď sme herne lepším týmom, no góly dával súper."

Ako sa spätne pozeráš na sezónu? Na finále ste nedosiahli, ale radosť vám určite robí niečo iné, však?
"Úprimne, jesennú časť ani nevnímam ako súčasť tejto sezóny. Dôvodom bola korona pauza a pred ňou a po nej rekonštrukcia ihriska, kde spoluhráči namiesto hokejok a činiek, mali v rukách krompáče a vŕtačky. Patrí celému týmu obrovská poklona, za to, čo dokázali vybudovať."

Zvykne sa tradovať, že zdolaný tím po neúspešnej sérii drží palce svojmu súperovi, aby ste si mohli povedať, že vás zdolal iba majster. Je to tak aj u vás?
"Áno zvykom je držať palce súperovi, no ja osobne prajem titul Povazskej Bystrici."

Ako sa spätne pozeráte na to, že sa sezóna dohrala? Vnímate to s odstupom času ako správne rozhodnutie?
"Priznám sa, že zo začiatku som bol proti kvôli vysokým teplotám, ktoré leto prináša. Je to náročné najmä pre nás brankárov.
No našťastie toto leto nie je až také horúce a preto som veľmi rád, že sa sezóna dohráva. Bolo príjemné opäť po dlhom čase vidieť fanúšikov aj spoluhráčov pri dobrom hokejbale."

Je o vás známe, že pracujete v Bratislave, uvidíme vás teda aj v ďalšej sezóne v drese Komety?
"V Bratislave som pracoval dva roky, no kvôli opatreniam, ktoré nastali pri korone som prehodnotil svoje priority a pre ekonomické a rodinné dôvody som sa vrátil späť. Doma je doma (úsmev)."