Posledný krok je najťažší, uvedomuje si Teplický

Ostro sledované semifinále Skalica - Považská Bystrica má zatiaľ pre niekoho možno prekvapivý vývoj. Považania zvíťazili v oboch stretnutiach na Záhorí a doma im stačí už jeden triumf k tomu, aby si po roku opäť zahrali finále. 

"Na dvesto percent sme splnili cieľ. Vždy keď začíname sériu vonku, tak chceme aspoň raz uspieť. Teraz sme zvíťazili v oboch zápasoch, takže sme šťastní. Skalica je ťažký súper, má dva tituly z uplynulých troch sezón, čo hovorí o všetkom," povedal útočník PROTEF-u Libor Teplický.

V prvom kole play off sa Považania vyrtrápili s Košicami. Po domácich dueloch tiež viedli 2:0, ale v druhom zdolali súpera až po predĺžení a v prvom meraní síl na ihrisku súpera prehrali 2:4. "Mužstvo sa skladalo aj pred play off, máme teraz štyri vyrovnané päťky a my sme sa museli naučiť hrať nejaký systém. Každý z nás je totiž zvyknutý stráviť v zápase poriadny čas na ihrisku. V Košiciach sme dostali facku, povedali sme si aj v kabíne aj v hoteli tvrdšie slová a teraz sme k zápasom pristúpili lepši," dodal Teplický. 

Oproti súbojom s Košicami sú však súboje so Záhorákmi o niečom inom: "S Košicami sa nám nehralo ľahko, hrali sme taký "hurá" hokejbal. Zápasy so Skalicou majú "drajv", sú tvrdé a hrá sa mnám lepšie." 

Teplickému svedčia veľké zápasy, presvedčil o tom neraz v reprezentácii a aj proti Skalici sa mu darí. V nedeľu strelil dva góly, najmä ten druhý bol prekrásny. Padol po brilantnej spolupráci s Borisom Oravcom. "Boris je hráč na play off. Málokto ho odstaví od loptičky, je rýchly a som rád, že ho máme. Rovnako ako Paťa Svitanu."

Považanom stačí k účasti vo finále zdolať Skaličanov už len raz, cieľ dosiahnuť už v sobotu. "Máme dobré mužstvo, ale posledný krok býva najťažší. Aj domáce prostredie nás bude hnať dopredu, nesmieme sa bezhlavo hnať dopredu. Verím, že to zvládneme."